Tuzlaci zakoračili u polufinale Kupa BiH: "Petarda" u mreži Rudara
FOTO: E. Dindić

Na terenu postojala smao jedna ekipa

Tuzlaci zakoračili u polufinale Kupa BiH: "Petarda" u mreži Rudara

H. Zilić

FK Rudar Prijedor je u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon boljeg izvođenja penala eliminisao banjalučki Borac, ali u prvoj utakmci četvrtine finala protiv Tuzla Citya nisu bili ni blizu te partije.

FK Tuzla City slavio je rezultatom 5:0 i tako stekao ogromnu prednost pred revanš, možemo reći da su jednom nogom zakoračili u polufinale.

Domaćini su bolje otvorili susret i pokazali da će se oni sve pitati u utakmici. Prvu šansu imao je Subašić u 11 minuti. Pantelić je odlično prošao po desnoj strani u 19. minuti, još bolje pronašao Mehmedovića, ali ovaj sa nekih 12 metara neometan šutira malo pored gola.

Četiri mnute nakon šanse za Mehmedovića penal za Tuzlake. Loptu je uzeo Kuzmanović i sigurno pogodio za 1:0.

Mehmedović se za propuštenu priliku iskupio u 40. minuti susreta. Nakon jednog centaršuta Gavrića pomenuti fudbaler natrčava na odbijanac i pogađa za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena još jedan pogodak u mrežu gostiju sa Sane. Mehmedović je u 44. minuti šutirao glavom, a Pekija skrenuo loptu i pogodio svoju mrežu za 3:0 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku utakmice velika šansa za domaćine u 55 minuti. Sjajna kontra Tuzlaka. Danas raspoloženi Pantelić pronalazi Čorića koji je savladao golmana, ali s gol linije izbija Pekija.

Igrala se 65. minuta susreta, Mehmedović u još jednoj dobroj prilici, ali njegov udarac zaustavlja golman Sekulić.

Nakon toga potpuni potop Rudara za dvije minute. U 66. minuti sjajno prolazi Pantelić, još bolje pronalazi Kuzmanovića koji pogađa za 4:0, a minut kasnije isti akteri na sceni za velikih 5:0.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i Tuzlaci su upisali veliki trijumf i već sada pogledali prema polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Kup BiH, četvrtina finala, prva utakmica:

TUZLA CITY - RUDAR PRIJEDOR 5:0 (Kuzmanović 23' (p), 66', 67', Mehmedović 40', Pekija 44' (ag))

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Gavrić, Kuzmanović, Ćorić, Subašić, Karić, Čeliković, Mehmedović, Mehidić, Pantelić.

RUDAR PRIJEDOR: Sekulić, Alibegović, Pekija, Radaković, Kovačević, Bilbija, Paulo Joel da Silva, Kamenčić, Jovanović, Marić, Marmat.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Tuzlaci se ne sale. Najozbiljnije su odlucili osvojiti kup.
6 0
gh0ast
Neka sad skandiraju ratne zločince :) nafilovaše ih Tuzlaci s ljiljanom na grbu za Dan nezavisnosti jedne nam jedine!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi