Treba čestitati igračima obje ekipe i za jednu smislenu akciju koju i ako naprave na ovakvom terenu.

Sve gori i gori uslovi za igru

Pogledajte kako nakon 45 minuta igre izgleda teren u Modriči

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovina u Modriči je Sloga domaćin Veležu. Utakmica je prvobitno prolongirana za pola sata dok se pripremio teren, koji je nakon 45 minuta u sve lošijem stanju. 

Posljednju od četiri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine večeras u Modriči igraju dobojska Sloga i Velež.

Utakmica je prvobitni bila zakazana za 18:30, no organizatorima je trebalo još pola sata da teren osposobe za igru, pa je meč počeo u 19 sati.

Nakon što je očišćen snijeg s travnjaka stadiona u Modriči, isti je vidno oštećen i uslovi za igru su jako loši, kako jednoj, tako i drugoj ekipi.

Kako utakmica odmiče teren je u sve lošijem stanju. Mučno je ovo i za gledati, a kako li je tek igračima koji po ovome moraju da igraju.

Po ovakvom terenu sve taktike i eventualne uigrane akcije s treninga padaju u vodu i samo improvizacija može dovesti do prilike ili gola.

U kakvom se trenutno teren stanju nalazi najbolje će vam pokazati fotografije iz gore priložene fotogalerije.

Nakon prvih 45 minuta rezultat na semaforu je 0:0. Gosti su imali više pokušaja, ali po ovakvom terenu se jednostavno skoro ništa smisleno ne može napraviti.

Domaći su tražili i penal već na startu utakmice, no glavni sudija je samo odmahnuo rukom. Veliki peh za goste u 30. minuti kada je teren zbog povrede morao napustiti Halilović, a zamijenio ga je Anđušić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sloga: Trako, Nikolić, Popara, Đorić, Stevanović, Baranov, Krstovski, Šaula, Lalić, Starčević, Perković.

FK Velež: Bogadnović, Zeljković, Hrkač, Šikalo, Haskić, Sijamija, Hasanović, Halilović (od 30. Anđušić), Vehabović, Dejanović, Domić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.