Zanimljiv potez mogao bi napraviti Atletico

Ako Simeone ode, već se zna ko će ga naslijediti?

Samir Mlaćo
Atletico Madrid ove sezone nije na svom nivou, pa se očekuje i trenerska promjena na kraju sezone. Tako bi Atletico mogao napustiti Diego Simeone, o čemu se već odavno uveliko piše.

Više kandidata je u igri za njegovog nasljednika, a trenutno je najozbiljniji bivši trener Barcelone i reprezentacije Španije Luis Enrique.

Atletico je trenutno na četvrtom mjestu u prvenstvu i nije dostojan rival Barceloni i Realu. Za Barcelonom zaostaje čak 17 bodova, za Realom 10, a Real Sociedadom jedan bod.

Navijači nisu zadovoljni, a da li će na kraju doći Enrique ostaje da se vidi.

Navodno mu je ponuđen i trogodišnji ugovor, što je ekskluzivno objavljeno.

On je posljednji angažman imao na klupi reprezentacije Brazila, no dobio je otkaz nakon što se nije proslavio u Kataru. Španija je tada eliminisana u osmini finala od selekcije Maroka.

Jasno je bilo da je to kraj za Enriquea, koji se zatim povezivao i sa reprezentacijom Brazila.

Brazilci ga ipak nisu uzeli. Tačnije, za privremenog selektora su imenovali Ramona Menezesa.

Menezes je vodio selekciju Brazila do 20 godina do titule prvaka Južne Amerike u nedjelju i biće zadužen za prijateljsku utakmicu protiv Maroka 25. marta.

“On je trener sa dosta potencijala. Radio je vrhunski i učinio da njegov tim igra na moderan način, sa svim karakteristikama naše igre“, istakli su iz Nogometnog saveza Brazila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Enrique sada čeka svoju šansu, trenutno je na odmoru, ali neće biti iznenađenje ako ga opet vidimo u Laligi.

Do sada je radio i u Romi, te Celti Vigu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.