Šou Diega Simeonea tokom madridskog derbija

Kako to samo on zna

Šou Diega Simeonea tokom madridskog derbija

Edmir Škorić

U 23. kolu La Lige odigran je madridski derbi. Jedan od glavnih likova, kao i obično, bio je Diego Simeone, trener Atletica, koji nije mirovao pokraj terena dok je bodrio svoje igrače na putu ka novom dobrom rezultatu.

Utakmica s Real Madridom bila je 425. u La Ligi za Argentinca na čelu Atletica. Time je Simeone oborio rekord po broju utakmica na čelu jednog kluba u španskom prvenstvu. Očigledno, na tako značajan dan za sebe, Diego je odlučio izgledati sjajnije nego inače.

U dodanom vremenu prvog poluvremena trener je čudno odreagovao na jednu scenu sa terena. Legao je nateren i onda ubrzo ustao. U svom stilu, rekli bismo.

Nova smiješna scena u 64. minuti, kada je niski Correa udario visokog Rüdigera laktom u prsa. Defanzivac Reala je pao, a sudija pokazao Correi crveni karton. Igrači imaju pristojnu razliku u visini - gotovo 20 centimetara. Simeone je to jasno pokazao pokraj terena.

Argentinac je bio u svom blistavom izdanju

Nakon isključenja Corree, Aletico je poveo, no izjednačio je 18-godišnji Alvaro Rodriguez u 85. minuti. Ekipe nisu mogle odrediti pobjednika, ali navijači će Simeoneov nastup dugo pamtiti.

Ovaj bod Realu je dodatno zakomplikovao situaciju i Barcelona ima priliku da pobjedom nad Almerijom ode na čak 10 bodova prednosti, čime je po mnogima završena utrka za naslov prvaka u La Ligi.

Atletico je s ovim bodom ostao četvrti sa 42 boda i glavni cilj je plasirati se u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Real i Atletico nemaju sezonu za pamćenje, s tim da Realu i dalje ostaje borba u Ligi prvaka gdje Kraljevi imaju plus 3 protiv Liverpoola nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Atletico je iz Lige prvaka ispao još u grupnoj fazi.

Također, Real ima igrati finale Kupa Kralja protiv Barcelone, dok je Atletico ranije ispao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi