Trener Borca najavio meč protiv Veleža koji se igra u subotu.

Trener banjalučkog Borca

Marinović najavio gostovanje Veležu, dvije stvari je dva puta podvukao

Eldar Ganibegović

Derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine definitivno će biti meč Veleža i Borca na stadionu Rođeni. On je na programu za dva dana, a najavio ga je trener gostiju, Vinko Marinović.

Bivši selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine dva puta je podvukao da će biti teška utakmice i da je Velež u dobroj formi, no prvo se dotakao prethodne utakmice svog tima.

Nakon što je s dva igrača više Borac ispao od prijedorskog Rudara u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, banjalučki tim je na svom terenu u 20. kolu Premijer lige s 1:0 u, blago rečeno, kontroverznoj utakmici savladao Široki Brijeg s 1:0. 

"Poslije utakmice sa Širokim Brijegom i osvojena tri, za nas izuzetno bitna, boda, nastavljamo prvenstvo i nadam se da ćemo uspjeti da riješimo problem koji imamo s realizacijom", kazao je Marinović, pa dodao:

"Moramo da dajemo golove iz prilika koje kreiramo, a na prošloj utakmici smo imali veliki broj šansi i promašili. Dobro smo odigrali 60-70 minuta, kreirali smo mnoge prilike koje nismo iskoristili i nadam se da će od meča s Veležom to biti bolje."

Zatim se Marinović dotakao Veleža koji je proljetni dio sezone otvorio s tri pobjede bez primljenog gola uz pet golova nevjerovatnog Nermina Haskića:

"Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Velež je odlično otvorio proljetni dio sezone i ostvarili su tri pobjede u prvenstvu i Kupu. U dobroj su formi, a mi moramo da budemo jaki kao tim, da ih onemogućimo da kreiraju prilike za Haskića koji je, kao i cijela ekipa Veleža, u dobroj formi."

Inače, treba istaći da je nekoliko igrača Borca virozno i da su upitni za utakmicu protiv osvajača Kupa BiH iz prošle sezone, dok definitivno u protokolu neće biti Piščevića koji je suspendovan zbog akumuliranih žutih kartona.

Posljednji meč Veleža i Borca na stadionu Rođeni ostao je upamćen po incidentima za vrijeme i nakon utakmice, a kao epilog svega uslijedile su suspenzije za čelnike Veleža, oduzimanje bodova i pobjeda Borca službenim rezultatom 0:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S tim u vezi, jasno je da nas očekuje paklen duel s uzavrelim strastima. Navijači Veleža su sigurno željni pobjede protiv Banjalučana i trebali bi biti 12. igrač svog tima u subotu od 18:30.

Bolji na tabeli trenutno je Borac koji s 36 bodova na trećem mjestu, dok je Velež s devet bodova manje na dvije pozicije niže. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.