Jusufbegović: Ovo zaboravljamo, remeti nas termin meča sa Borcem

Velež je jednom nogom u polufinalu

Jusufbegović: Ovo zaboravljamo, remeti nas termin meča sa Borcem

A. Čaušević

Prema svemu sudeći još su dvije stepenice ostale Veležu da odbrani Kup BiH. Jasno je to nakon ubjedljive pobjede nad Slogom u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH sa 0:3.

Utakmica u Modriči je igrana u izuzetno teškim uslovima. Rođeni su se na kraju bolje snašli i odnijeli su ubjedljiv trijumf.

Apsolutni junak pobjede Veleža bio je Nermin Haskić koji je postigao hat-trick i tako potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi od starta drugog dijela sezone.

"Pobjeda je sve osim laka, imali smo dan manje odmora, pokazali smo jednu veliku želju, zrelost i energiju", bile su prve riječi Nedima Jusufbegovića nakon velike pobjede.

"Nema nikakve ljepote, ima samo jedna taktika na ovom terenu, mi smo je se pridržavali", dodao je trener koji u tri utakmice na klupi Veleža ima isto toliko pobjeda.

"Bilo bi drugačije da je Sloga zabila penal. Mi smo bili pravi i na nivou, presudio je timski duh. Svaka čast mojim momcima i kapa do poda", dodao je trener Veleža koji uputio i kritiku zbog termina meča sa Borcem.

Oglasi

"Ovo zaboravljamo, remeti nas termin meča protiv Borca, doći ćemo u Mostar u 3 ujutro, a utakmica protiv Borca je već u subotu. Gledat ćemo da izvućemo povoljan rezultat."

Trener Dobojlija Zoran Ćurguz je čestitao Veležu na pobjedi uz poruku da je za njegov tim u ovom slučaju ipak prioritet prvenstvo.

"Čestitam Veležu na zasluženoj pobjedi, rekao sam prije utakmice da je Velež ekipa koja se dobro adapitra na sve uslove, realizovali su naše greške, utakmica je bila egal većim dijelom, da smo zabili penal bilo bi drugačije."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Male su šanse u revanšu, veći prioriet nam je kup, neke igrače sam čuvao", kazao je Ćurguz koji sada priprema ekipu za duel sa Tuzla Cityjem u nedjelju.

Revanš susret Velež - Sloga igra se 15. marta na stadionu Rođeni i Dobojlijama je potrebno pravo čudo da izbace Rođene.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Erla
Nedime nemoj ništa da nas termin remeti Borac mora pasti. Pobjeda samo dolazi u obzir MUSVDG
5 0
Catanzaro
Feja **** termin bice pun stadion idemo jos jace do nove pobjede
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi