Od siline udarca Haliloviću pukao kostobran, sami Bog ga je spasio teže povrede!
Emir Halilović je doživio povredu večeras protiv Sloge, te će se u najboljem slučaju vratiti u mostarskom derbiju.

Ipak će pauzirati

Od siline udarca Haliloviću pukao kostobran, sami Bog ga je spasio teže povrede! · Saznajemo

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

Velež je večeras upisao novu pobjedu u proljetnom dijelu sezone i primakao se na korak od polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Mrlja na novi sjajan rezultat je povreda Emira Halilovića.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine Velež je večeras u Modriči na nemogućem terenu slavio protiv Sloge s 0:3, a junak je bio Nermin Haskić koji je postigao sva tri pogotka.

Svi golovi pali su u drugom poluvremenu, a najbitniji momenat iz prvog dijela jeste povreda koju je doživio Emir Halilović, fudbaler Veleža.

Kako saznaje SportSport.ba, njemu je od siline udarca pukao kostobran i zadobio je posjekotino, a na svu sreću prošao je bez prijeloma i teže povrede.

Također, kako saznajemo, on će propustiti narednu utakmicu svog tima koju Velež igra za tri dana na domaćem terenu protiv FK Borac u 21. kolu Premijer lige.

Oglasi

U najboljem slučaju Emir Halilović će se na teren vratiti za sedam dana kada njegov tim u zaostaloj utakmici 18. kola dočekuje Zrinjski.

Za 33-godišnjeg Halilovića je ovo bila 19. utakmica u sezoni, a na prethodnih 18 postigao je tri pogotka i upisao jednu asistenciju. 

Podsjetimo, on je u Velež stigao ljetos iz mađarskog Zalaegerszega, a u karijeri je u BiH još nosio dres Sarajeva, Zvijezde i Budućnosti gdje je i počeo karijeru. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Mađarske i BiH, igrao je u Češkoj za Hradec Kalove i SK Prevysov, slovački Spartak iz Trnave, zatim u Austriji za Blau Weiss Linz, te za turske timove Boluspor i Bandirmaspor. 

Što se Veleža tiče, trenutno ima 27 bodova, dva manje od četvrtog Željezničara. Kako ni četvrto mjesto ne garantuje Evropu, Kup je očito sjajan način za Velež da po treći put u nizu izađe na evropsku scenu, te drugi put osvoji trofej. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta zna krkan šta je nogomet,to su sve drvosječe, u šumu pa cjepaj drva kani se lopte.
4 0
starmac
Brz oporavak Emire!Vrati se što prie,trebaju te ROĐENI.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi