Denković na današnjem potpisu ugovora

Povezivao se sa Slobodom, završio u Konjicu

FK Igman angažovao veliko pojačanje u borbi za opstanak

Samir Mlaćo
Iskusni Stefan Denković na kraju ipak neće obući dres tuzlanske Slobode, ali ćemo ga gledati u Premijer ligi BiH.

Naime, Denković je danas potpisao za FK Igman Konjic, što je i potvrđeno za SportSport.ba.

Igman je tako dobio veliko pojačanje, s obzirom da se radi o nogometašu koji je dijete Crvene Zvezde, a nastupao je i u inostranstvu te ima bogato iskustvo.

Nastupao je između ostalih za Hapoel Haifu, Vojvodinu, Puskas, Zawiszu, Zemun, Bokelj, Sutjesku Nikšić, Spartak, Kaysar, Dinamo Batumi, a posljednji angažman imao je u Crnoj Gori.

Sada stiže u bh. nogomet te će to biti prvo njegovo iskustvo u našoj zemlji, a treba istaći da je ranije bio i omladinski reprezentativac Crne Gore.

Odmah će se priključiti ekipi i očekuje se da ubrzo debituje, te u Igmanu imaju razloga za zadovoljstvo.

Denković nastupa na poziciji lijevog krila, a Igman se kvalitetno pojačao ove zime. Vidjelo se to i protiv Željezničara kada su slavili 3:1, a već za vikend ih očekuje novi važan meč.

Rival će u Trebinju biti direktni konkurent za opstanak ekipa Leotara.

U slučaju da ostanu neporaženi Hebibović, Ramić, Duraković i društvo sigurno će povećati svoje šanse u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno su na posljednjem mjestu sa 20 osvojenih bodova, koliko ima i FK Sloboda.

Tuzla City ima 21 osvojen bod, a Leotar 22, kao i Sloga Meridian. Na 24 boda je Posušje, a FK Sarajevo ima 25.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.