Igman nakon velike subotnje pobjede potvrdio jedan rastanak

U Konjicu nastavljaju bitku za opstanak

Igman nakon velike subotnje pobjede potvrdio jedan rastanak

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
FK Igman Konjic danas je potvrdio rastanak sa jednim fudbalerom. Klub iz Konjica mnogo se pojačao ovog proljeća, pa je bilo i odlazaka.

Danas je ozvaničen rastanak sa Anesom Vazdom.

"FK Igman i Anes Vazda potpisali su sporazumni raskid ugovora.

Anes je imao povredu koljena i izražava žaljenje, kako kaže, jer nije bilo mogućnosti da klubu da veći doprinos. Također, zahvalan je FK Igman jer je maksimlano ispoštovao njegovu rehabilitaciju.

Ukupan učinak: 8 odigranih utakmica u crveno-bijelom dresu.

Anese, hvala i sretno“, stoji u objavi FK Igman Konjic.

Oglasi

Vazda je prije Igmana nastupao za Radnik iz Bijeljine, Zrinjski Mostar, Mladost DK., Rudeš, NK Travnik, NK Olimpija te omladinske selekcije FK Sarajevo.

Ovaj 25-godišnjak uskoro mora donijeti odluku o novom klubu s obzirom da su većine liga počele, a pojedine će za vikend koji je ispred nas.

Podsjetimo, Igman je za vikend upisao veliku pobjedu protiv FK Željezničar. Bilo je 3:1.

Plavi su bili favoriti, no na kraju su se radovali izabranici Husrefa Musemića, te Igman nastavlja bitku za opstanak u premijerligaškom društvu.

"Mislim da smo loše otvorili utakmicu. Željo je bio bolji, ali smo mi preuzeli. Razlika je da smo mi zabili gol kad smo bili bolji, a Željezničar nije. Drugo poluvrijeme smo se bez potrebe povukli, ali smo uspjeli postići drugi gol. Utakmica koja je imala uspone i padove, ali mi smo svoje iskoristili svoje šanse i pobjedili", rekao je Musemić poslije subotnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Igman gostuje u Trebinju kod Leotara.

"Za nas je ovo velika pobjeda, Igman prvi put igra u Premijer ligi, poslije toliko godina u svom gradu. Velika je ovo stvar, idemo dalje. Situacija je još uvijek jako teška, ali idemo dalje. Pokušat ćemo otići u Trebinje i pobjediti", završio je Musemić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi