Podrška ni danas nije izostala

Za cenzuru: Igrači i navijači Željezničara zajedno poslali poruku komšijama s Koševa

Edmir Škorić

Fudbaleri Željezničara ostvarili su veliku pobjedu nad Slobodom (1:0) u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničaru je danas bila neophodna pobjeda nad gostima iz Tuizle kako bi se zadržao priključak za pozicijama koje donose plasman u Evropu.

Plavi su u jednoj slaboj nogometnoj predstavi uspjeli da ostvare trijumf, a gol je postigao Nedm Mekić sa bijele tačke.

Sada su misli igrača Željezničara usmjerene prema Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici gdje će vječiti rivali odmjeriti snage u zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone.

Sarajevo će u Zenici na terenu na kojem uglavnom treniraju ili igraju reprezentacije BiH ugostiti Željezničar, a duel će biti odigran bez prisustva gledatelja.

Izabranici Edisa Mulalića ostaće uskraćeni za podršku svojih vjernih navijača, a danas su nakon utakmice sa Slobodom zajedno s njima poslali poruku komšijama sa Koševa.

"Je*em te Sarajevo", odjekivalo je Grbavicom nakon još jedne važne pobjede sarajevskih Plavih, koji se istovremeno spremaju i za revanš u Kupu protiv Zvijezde u Gradačcu. Imaju 2:1 iz prve utakmice i trenutno su jako blizu plasmana u polufinale najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel sa Sarajevom igra se u srijedu 8. marta s početkom u 13 sati, a sedam dana kasnije revanš sa Zvijezdom.

Nekoliko važnih utakmica za Željezničar, koji ima za cilj da izbori Evropu, a šlag na kraju bilo bi eventualno osvajanje trofeja u Kupu. Sve je moguće, iako će to biti zaista jako teško.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.