Za razliku od Trebinja, na Grbavici je opravdano dosuđen penal

Željezničar poveo protiv Slobode

Za razliku od Trebinja, na Grbavici je opravdano dosuđen penal

E. Škorić

U okviru 21. kola Premijer lige BiH na Grbavici se sastaju Željezničar i Sloboda, a domaćin je relativno rano došao do vodstva od 1:0.

Željezničar na svom terenu ulazi kao favorit u ovaj meč i za sada su to domaći uspjeli da opravdaju. Bolje su otvorili duel, a u 20. minuti stigli do vodstva. Opravdano dosuđen penal za Željezničar, a Mekić je preuzeo odgovornost i pogodio.

Plavima je pobjeda imperativ u borbi za Evropu, a isto se može reći i za goste iz Tuzle, koji svim silama žele osvajati bodove kako bi izbjegli ispadanje u Prvu ligu Federacije BiH.

Željezničar je prije meča imao 29 bodova i zauzimao je četvrto mjesto, koje će biti bez obzira na ishod utakmice sa Slobodom, dok su gosti na dnu tabele sa 20 bodova nakon što je Igman osvojio vrijedan bod u Trebinju.

Sloboda u zaista teškoj situaciji, jer je očekuje još dosta teških utakmica, a vremena je sve manje.

Oglasi

Ono što Tuzlacima na neki način odgovara jeste to što je veliki broj timova, praktično pola lige, u nekoliko bodova razmaka.

Što se tiče tima Edisa Mulalića, već u srijedu ide u Gradačac na revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv Zvijezde. Podsjećanja radi, prvi meč su Plavi dobili na teškom terenu stadiona Grbavica sa 2:1.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Santos, Beganović, Galić, Amoah, Jašarević

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Maksimović, Alić, Mehmedović, Kurtalić, Šubert, J. Osmić, Kapetanović, Pervan, M. Osmić

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Azur77
A ruka Cocalića nije penal hahhhahahaha smradovi,da vam je nazor Slobodu izbaciti...nikad
8 5
hzsg
U dvije utakmice ŽELJKANU SVIRANA DVA PENALA, a DVA PROTIVNIČKA IGRAČA ISKLJUČENA...! REDAKCIJO, UREDNICE , IMA LI TU ŠTA OPRAVDANO, PROVIDNO, NAŠTIMANO, KADA NECETE DA KAŽETE I OBJAVITE DA OVO NIJE OPRAVDAN PENAL ZA SLOBODU....!! Srami te se svog portala, svog posla, svoje struke......!
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi