Edis Mulalić: "Ne mora se jurcati da bi se pobijedilo"

Mulalić i Jahić nakon meča na Grbavici

Edis Mulalić: "Ne mora se jurcati da bi se pobijedilo"

M. Šljivak

Željezničar je danas na Grbavici savladao Slobodu s 1:0 pogotkom Nedima Mekića s 11 metara i na pravi je način najavio derbi protiv Sarajeva koji se igra u srijedu.

Željezničar nije nadigrao Slobodu, ali je došao do pobjede. Nedim Mekić je pogodio za trijumf udarcem s 11 metara i to je bilo dovoljno za važna tri boda Plavih.

Trener tima s Grbavice Edis Mulalić može biti zadovoljan rezultatom ovog meča.

"Dosta teška utakmica. Primijetilo se da Sloboda nije igrala Kup. Potrošnja je bila velika, imali smo problema s povredama Štilića i Hodžića", govori nakon meča Mulalić i nastavlja:

"Kontrolisano je bilo s naše strane. Ne možemo vazda jurcati. Cilj nam je bio da pobijedimo, nismo im dozvolili neke velike šanse. Razumnjivo je ovo, ali kažem - ne mora se jurcati da bi se pobijedilo", rekao je Mulalić.

Osmorici fudbalera Željezničara prijetila je suspenzija zbog kartona. Niko srećom neće propustiti derbi.

Oglasi

"Srećom igrači nisu dobili kartone. Drago mi je zbog toga jer se teško čuvati. Da smo izgubili igrače, bio bi veliki problem. Nadam se da ćemo ostati zdravi".

O derbiju protiv FK Sarajevo koji se igra u 13 sati u srijedu Mulalić je rekao:

"Tabela nikad nije bila mjerilo. To je utakmica sama za sebe. Ima neka svoja pravila. Nezgodno je vrijeme, nema publike. Žao mi je što navijača neće biti", rekao je Mulalić.

S druge strane trener Slobode Adnan Jahić žali za propuštenim prilikama na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitke Želji na pobjedu. Kardinalna greška nas je koštala. Da li je bio penal? Ne znam - nisam vidio. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili bolji tim od Želje. Imali smo svoje šanse".

"Žao mi je kartona jer nas čeka borba za opstanak. Nisam vidio danas da je Leotar dobio neke velike kartone . Bila je ovo muška utakmica U nezavidnoj smo poziciji, ali idemo se spremniti za Leotar", poručio je Jahić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Koja smiješne izjava. Engleska liga govori upravo suprotno. Tamo se trci punih 90 min.
1 0
hzsg
Naravno MAJMUNE, što bi se jurcalo, kad znaš da te ceka najmanje jedan penal, po potrebi iskljucenje kojeg gostujeceg igraca, S druge strane imaš informaciju, a što je potvrđeno i na terenu da se ni u bilo kakvoj situaciji gostima nece svirati jedanaesterac nece ni pod razno iskljuciti neki domaci igrac. E MOJ MAJMUNE MAJMUNSKI, TI SI ZA PRAŠUME, DVIJE BANANE I SKACI...!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi