U lošoj fudbalskoj predstavi Željezničar bolji od Slobode
Skromna utakmica viđena je na Grbavici u duelu starih rivala i susret je na kraju riješio pogodak s bijele tačke

Trijumf Plavih

U lošoj fudbalskoj predstavi Željezničar bolji od Slobode

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u jednoj jako slaboj fudbalskoj predstavi savladao tuzlansku Slobodu rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Nedim Mekić s bijele tačke u 20. minuti meča.

Željezničar je uz dosta muke došao do pobjede nad Slobodom. Plavi su odigrali skromnu fudbalsku predstavu, ali su uspjeli osvojiti veoma važna tri boda.

Uvodne minute meča na Grbavici nisu ponudile previše uzbuđenja. Oba tima imala su svoje periode igre, da bi iz prve šanse na utakmici domaći stigli do prednosti.

Igrala se 20 minuta kada je golman Slobode Semir Bukvić ruši Santosa u kaznenom prostoru. Sudija Marić pokazuje na bijelu tačku, a precizan izvođač penala je Nedim Mekić za prednost domaćeg tima od 1:0.

Proslava gola fudbalera Željezničara u duelu sa Slobodom

Nije ni nakon gola viđen previše lijep fudbal. Igralo se otvoreno, ali je izostajao završni pas koji bi napadače izbacio u pravu priliku.

Gosti su u 31. minuti tražili penal. Smatrali su da je lopta Edina Cocalića pogodila u ruku na putu prema golu, no sudija se nije oglasio.

Oglasi

Na odmor se otišlo vodstvom Željezničara od 1:0, a u nastavku meča Sloboda je konkretnija i bolja.

Tuzlaci su bili jako opasni po gol Plavih. Međutim, falio je završni udarac i Muftić nije imao previše posla na golu Željezničara.

Imao je potom domaći tim nekoliko solidnih pokušaja prema golu gostiju. Pokušao je Edis Mulalić određenim izmjenama doći do drugog gola, no nije uspio.

Sloboda je u 84. minuti imala odličnu šansu. Maksimović šutira, Kosorić izbacuje loptu iz gola.

Ostalo je na kraju 1:0 za Željezničar. S tri boda Plavi moraju biti zadovoljni jer je igra tima Edisa Mulalića i danas bila poprilično skromna.

Oglasi

Plavim sada slijedi derbi protiv gradskog rivala Sarajeva. Susret se igra u srijedu u Zenici, a zatim u 22. kolu prvenstva igraju meč sa Slogom Meridian.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Željezničar - Sloboda 1:0

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Santos, Beganović, Galić, Amoah, Jašarević

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Maksimović, Alić, Mehmedović, Kurtalić, Šubert, J. Osmić, Kapetanović, Pervan, M. Osmić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

hz_033
Bravo sudija, penal za zelju a ono za slobodu nije. Dok je ocakvih sudija nema od ove lige nista
7 8
Ende
Nije bas ko Gigovic ali u pet deka... smijesan sudija
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi