Prati se derbi

Mnoge poznate face na tribinama Pecare: O čemu li razgovaraju Mirvić, Mamić, Bekrić...

Edmir Škorić

U toku je derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji se igra na Pecari, a sastaju se stari rivali Široki Brijeg i Sarajevo.

Sarajevo je porazom u Mostaru od Zrinjskog otvorilo drugi dio sezone, a slabo je u nastavak ušao i Široki Brijeg. Osim što je ispao na Pecari od Tuzla Cityja u osmini finala Kupa, također je u Banjaluci poražen od Borca sa 1:0 u 20. kolu Premijer lige.

Sada se Široki nalazi pred novim porazom, pošto na svojoj Pecari gubi sa 2:0 od ekipe Sarajeva. Gostima je Hamza Čataković u šestoj minuti donio prednost sjajnim udarcem sa ruba kaznenog prostora, da bi u finišu prvog dijela Almedin Ziljkić prvijencem u bordo dresu trasirao put gostiju do trijumfa.

Naravno, još ništa nije gotovo, ali pitanje je može li danas inidisponirani sastav Širokog da se vrati u meč...

S tribina podršku imaju i jedni i drugi. Osim domaćih Škripara, na utakmici su i navijači iz Sarajeva, popularne Horde zla. Iako bojkotuju domaće utakmice, na gostujućima djeluju kao 12. igrač svog voljenog tima.

A na tribinama Pecare zatekli smo razna lica. Prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić vodi ugodne razgovore sa Zoranom Mamićem, bivšim dopredsjednikom zagrebačkog Dinam, a s njima je interesantno u razgovoru i legendarni igrač Željezničara Samir Bekrić, koji sada obnaša funkciju sportskog direktora na Grbavici, ali i dalje istovremeno igra koliko mu prilike dopuste.

Na tribinama je i direktorica Sarajeva Ajla Alimanović, ali i Ivica Džidić, koji se bavi transferima i zastupanjem igrača i sudjelovao je u velikom broju transfera u Premijer ligi proteklih sezona.

Utakmicu prati i selektor BiH Faruk Hadžibegić, ali i proslavljeni nogometaš koji je nekada igrao na Grbavici, Mario Stanić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurni smo da ne nedostaje sportskih tema na suncem obasjanoj Pecari gdje su idealni uslovi za igru, a u takvima se danas mnogo bolje snalaze Sarajlije.

Jasno je da i Mirvića i Bekrića i sve druge na Pecari sada najviše zanima nogomet i stanje u njihovim klubovima. Čini se da svako svoju muku muči ove zime, ali svi se nadaju najboljem ishodu na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.