Pecara ispunjena, stigle i Horde Zla!

Sjajna atmosfera, imamo i pogodak

Pecara ispunjena, stigle i Horde Zla!

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
Počeo je meč na Pecari između Širokog Brijega i Sarajeva (0:1)

Vatrena je atmosfera na tribinama i nadamo se da će sve proteći na najbolji način.

Treba istaći da su na Pecari stigli i navijači bordo kluba.

Oni su u ratu sa Upravom kluba, a sada su stigli da bodre ekipu.

Sjajnu atmosferu prave i domaći navijači koji su stigli u velikom broju.

Oglasi

Treneri Ivica Barbarić i Mirza Varešanović su se odlučili za ove igrače:

NK Široki Brijeg: Josipović, Pranjić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Lukić, Lovrić, Kuprešak, Tomić, De Oliveira.

FK Sarajevo: Šahinović, Jelić, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić.

Treneri su pred ovaj meč kazali:

"Očekujem dobru reakciju ekipe nakon poraza u Mostaru. Analizirali smo naše greške koje planiramo popraviti. S druge strane, tokom ove sedmice napravili smo i analizu protivnika, te vidjeli gdje bi mogli da napravimo prednost", rekao je šef struke Sarajeva Mirza Varešanović u najavi meča.

Oglasi

"Nadam se da ćemo uz više agresivnosti i više želje ostvariti dobar rezultat koji bi nam najviše odgovarao. I mi i NK Široki Brijeg smo sezonu otvorili s porazom, te sam siguran da će ovo biti teško i izazovno gostovanje za FK Sarajevo”, dodao je Mirza Varešanović.

Trener Širokog Brijega Ivica Barbarić je kazao.

"Ovo je utakmica s puno naboja, a motiv je maksimalan s obje stane. Međutim, moramo biti svjesni kako svatko ima svoju situaciju u momčadi. Sarajevo ima širok i kvalitetan igrački kadar i ovo će biti jako teška i zahtjevna utakmica", rekao je Barbarić i dodao.

"Moramo podići intenzitet igre i biti proaktivni u igri kada imamo visoko dignut blok i kada imamo u središnjoj poziciji nizak blok".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Barbarić se osvrnuo i na ekipu Sarajeva.

"Imaju jako kvalitetan igrački kadar, ali imaju jako puno novih igrača i puno se o njihovoj neuigranosti. Ova liga je takva da nema kontinuiteta kvalitetne izvedbe i velike su oscilacije kod svih momčadi. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali mi se nadamo pobjedi", zaključio je trener Širokog Brijega.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi