Sarajevo ima ogromnu prednost na Pecari

Nakon 45 minuta igre

Sarajevo ima ogromnu prednost na Pecari

E. Škorić

Prvih 45 minuta je završeno na stadionu Pecara, a za sada sve ide na mlin gostiju iz Sarajeva, koji u derbiju 21. kola Premijer lige vode sa 2:0 protiv domaće ekipe Širokog.

Sarajevo je porazom od Zrinjskog otvorilo drugi dio sezone, ali izabranici Mirze Varešanovića igraju sjajno na Pecari i vode sa 2:0 nakon prvih 45 minuta.

Do vodstva su došli već u šestoj minuti, kada je Hamza Čataković sjajno pogodio udarcem sa vrha šesnaesterca.

U 23. minuti je moglo biti 0:2. Velika prilika za Sarajevo, no Čataković se nije najbolje snašao. Malo se poigravao s golmanom pa pokušao uposliti Ziljkića ali nije uspio.

Bordo tim je u završnici prvog dijela došao i do 2:0. Almedin Ziljkić je realizovao penal za goste i odveo ih na nešto bezbrižnijio odmor.

Ostaje još 45 minuta, ali je jasno da je Širokom potrebno malo čudo da danas ostane neporažen na svom terenu protiv dobre ekipe Sarajeva.

Oglasi

Gostima bi ova pobjeda itekako dobro došla u borbi za Evropu, ali i da se vrati samopouzdanje igračima nakon prethodno očajne igre i poraza od Zrinjskog u Mostaru.

Sastavi timova za današnji meč:

NK Široki Brijeg: Josipović, Pranjić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Lukić, Lovrić, Kuprešak, Tomić, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Jelić, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić.

Ranije danas odigrana su dva meča 21. kola. Zrinjski je sa 5:0 deklasirao Posušje, dok je Tuzla City u Srebreniku odigrao 0:0 sa Slogom Meridian iz Doboja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ziljkane, hvala ti na omoj tituli. hvala i sivcu. hvala dragom bogu i gospi međugorskoj.
0 1
Shaba
Zgazili smo ih dosad, stvarno odavno nisam gledo ovako dobro Sarajevo. Tomasevic je sklon glupim potezima, realno je trebo dobit drugi zuti za ono.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi