Frustrirajuće je za Portugalca

Od zvijezde čijem su se dolasku svi radovali do otpisanog igrača koji ne želi ni s kim pričati

Edmir Škorić

Joao Cancelo je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka potpisao za Bayern i na početku je odmah pružao sjajne partije, no veoma brzo je pao u drugi plan.

Nakon što je otišao iz Manchester Cityja kako bi se pridružio njemačkom prvaku na posudbi (s opcijom kupnje) tokom nedavnog zimskog prijelaznog roka i započeo svoju karijeru u Minhenu upisavši dvije asistencije u prve dvije utakmice, portugalski krilni nogometaš odigrao je samo 191 minutu od 450 mogućih u posljednjih pet susreta bavarskog kluba.

Njemački Bild otkriva da je zbog toga Cancelo jako frustriran i da je to pokazao i na treningu. U nedjelju su igrači Bayerna trenirali, oni koji nisu dobili šansu u subotu u pobjedi nad Stuttgartom (1:2), a Portugalac nije imao nikakve kontakte sa ostatkom tima. Navodi se da je bio izoliran od svih i da je u jednom trenutku ispucao loptu sa terena na kojem se vodio trening.

Trener Bayerna Julian Nagelsmann upitan je zbog čega Cancelo nije dobio šansu protiv Stuttgarta i zbog čega ga je "otpisao", a Nijemac je odgovorio:

"Dobro mu je trenutno. Ne osjećam da je moralno pao. Jasno je da on tek treba da se uklopi u naš način igre jer je to stil igre koji se jako razlikuje od onoga Pepa Guardiole. Još mu treba vremena i mi ćemo mu dati to vrijeme", rekao je Nagelsmann.

Sam igrač nije želio davati izjave u Mix zoni Mercedes Benz Arene, ali je jasno dao do znanja tokom sedmice u intervjuu za portugalski list O Jogo da ne razmišlja o tome da bude zamjena.

"Kao što je Pep rekao: Moram da igram da bih bio sretan".

Cancelo je upavo nezadovoljan svojim statustom odlučio napustiti City, a u Bayernu ga je dočekala ista sudbina iako je poćetak bio obećavajući.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cancelo je stigao u ljeto 2019. u Manchester City iz Juventusa za sumu od 65 miliona eura. Vremenom je desni bek postao starter u Guardiolinom timu, ali se situacija između njih dvojice kasnije promijenila.

Konkretno, Joao Cancelo se iznenada pretvorio iz neprikosnovenog startera u rezervu u Manchester Cityju, a to je bilo zbog zategnutih odnosa koji je na kraju imao s Pepom Guardiolom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.