Neobično pravilo na treningu Bayerna kojeg apsolutno niko ne smije prekršiti
Minhenski Bayern u svom timu ima velika imena svjetskog fudbala, ali svi oni moraju poštovati jedno pravilo (Foto: EPA)

Svi ga se moraju pridržavati

Neobično pravilo na treningu Bayerna kojeg apsolutno niko ne smije prekršiti

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je bez ikakve dileme jedan od najboljih timova na svijetu. Bavarci su apsolutni gigant i to iz godine u godinu dokazuju te je rijetkost naći da u ovom timu nešto ne funkcioniše kako treba.

Bayern je tim koji širom svijeta ima veliku podršku. Bavarci su svojim napadačkim fudbalom kupili nove i igračima je velika čast kada imaju mogućnost da obuku dres ovog njemačkog velikana.

Današnja ekipa Bayerna predvođena mladim stručnjakom Julianom Nagelsmannom također je izuzetno jaka. U timu je ogroman broj zvijezda, a na treninzima svi su kao jedno, što pokazuju određena pravila u timu.

Među igračima Bayerna na trening utakmicama postoji interesantno pravilo kojeg su apsolutno svi drže i niko ne može da ga prekrši.

Fudbaleri bavarskog velikana uvijek se podijele u tri ekipe na treningu. Igraju jedni protiv drugih i kada se dobije pobjednik, ta ekipa više nema obaveza na treningu.

Ekipa koja završi kao druga mora očistiti svlačionicu, a trećeplasirani tim mora očistiti kopačke pobjednicima koje moraju da se sijaju do savršenstva.

Oglasi

Ovakav način treninga donosi veću zainteresovanost i takmičarsku atmosferu unutar tima. Pobjednik nosi sve i apsolutno svi žele da budu lišeni obaveza.

Toliko je 'lijen' da ne želi prstom mrdnuti kako bi napustio Bayern - Razlog je sasvim očekivan

Minhenski Bayern bez ikakve dileme je jedan od najvećih klubova na svijetu i kao takav privlači najbolje fudbalere. Međutim, kao i svi i rukovodstvo bavarskog kluba napravilo je nekoliko pogrešnih poteza, a greška sadašnje strukture je dovođenje Senegalca Bouna Sarra.

Bouna Sarr stigao je u Bayern 2020. godine iz Marseillea. Trebao je biti rješenje za desnu stranu odbrane bavarskog kluba, ali on nikad nije pokazao kvalitet zbog kojeg je doveden.

Ovaj 31-godišnji desni bek ima veoma malu minutažu u bavarskom velikanu. Trener Julian Nagelsmann ne računa previše na njegove usluge, pa ga je klub pokušao poslati negdje drugo u januarskom prijelaznom roku.

Međutim, Sarr očigledno nije imao namjeru napustiti Bayern. Iako ga je Hasan Salihamidžić ponudio brojnim klubovima, iskusni defanzivac nije 'pomakao prstom' da bi se transfer završio.

Oglasi

Zbog nedostatka volje i lijenosti Sarr nije završio transfer, ali prije svega definitivno je riječ o novcu jer je Senegalcu sasvim lijepo u Minhenu bez obzira što ne igra.

On u Bayernu zarađuje 2.5 miliona eura godišnje. Dobro zna da takvu cifru neće nigdje drugo dobiti i ne želim apsolutno ništa mijenjati.

Teško je očekivati da će i narednog ljeta odlučiti da ode. Salihamidžić će ga ponovo pokušati prodati, ali definitivno će to biti veoma težak zadatak jer igrač uopšte ne želi sarađivati.

Treba svakako istaći da, osim što neće ni da čuje o odlasku, Sarr ne radi nikakve druge probleme. Trenira redovno i pošteno zarađuje platu, te je bitna osoba za sunarodnjaka Sadija Manea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, to što je blizak sa zvijezdom kluba Bayernu ne znači ništa. Plata od 2.5 miliona eura je problem i Bavarcima bi dobro došao njegov odlazak.

Bouna Sarr je u dresu Bayerna odigrao 27 utakmica i postigao je jedan pogodak, a ranije je pored Marseillea nosio dres i ekipe Metza. Za reprezentaciju Senegala 31-godišnji fudbaler nastupio je 13 puta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi