Kylian Mbappe obećao hat-trick u Minhenu uz jasnu poruku: "Možda i više"
Kylian Mbappe večeras je u dresu PSG-a postigao 201. pogodak i tako je postao najbolji strijelac u historiji kluba. Mbappe je do ovogo dostignuća došao sa samo 24 godine (Foto: EPA)

PSG ide da pobijedi, a Mbappe po tri gola

Kylian Mbappe obećao hat-trick u Minhenu uz jasnu poruku: "Možda i više"

M. Šljivak

Kylian Mbappe postao je večeras najbolji strijelac u historiji PSG-a. Fenomenalni napadač je s 24 godine došao do 201. pogotka u dresu Svetaca i definitivno nema namjeru stati. Zaprijetio je i Bayernu pred revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka koja se igra u srijedu.

Kylian Mbappe postigao je pogodak za ovjeru pobjede PSG-a nad Nantesom (4:2). Pogodio je u drugoj minuti nadoknade i ovim pogotkom je došao do 201. pogotka u dresu Svetaca nadmašivši Edinsona Cavanija.

Nakon meča Mbappe je bio veoma sretan. Tvrdi da je znao da će večeras stići do rekorda.

"Znao sam da ću srušiti rekord. Igrati ovdje je privilegija, došao sam kao mlad čovjek i dosta sam nauči. Igrati za PSG za mene koji sam rođen u Parizu je poseban osjećaj", rekao je Mbappe nakon utakmice i nastavlja:

"Uvijek sam isticao da želim ispisati historiju u Francuskoj, u glavnom gradu, u mom gradu. To i radim. Predivan je osjećaj, ali imamo još dosta toga za napraviti. Ovo je moje lično dostignuće, no zasluge pripadaju i timu", istakao je sjajni Francuz.

Pred Mbappeom i ekipom sada je revanš utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna. Bavarci imaju prednost od 1:0 iz prve utakmice, no Kylian je uvjeren kako će njegov tim proći dalje.

Oglasi

Fenomenalni Francuz spreman je povesti svoj tim. Ostavio je nešto i za velikana iz Minhena To su 202., 203., i 204. pogodak u dresu PSG-a.

"Da, možda čak i više. Pokušat ćemo. Idemo tamo da izborimo prolazak. Odlučni smo, imamo dosta samopouzdanja koje nam se vratilo i idemo po pobjedu", jasna je poruka Kyliana Mbappea.

PSG je, podsjetimo, odigrao dosta skromnu prvu utakmicu pred svojim navijačima i na kraju je zasluženo poražen od bavarskog giganta rezultatom 1:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno je svakako da je gol za Bayern postigao igrač koji je ponikao u pariškom klubu - Kingsley Coman i donio je tako finu prednost svom aktuelnom timu.

Revanš utakmica između Bayerna i PSG-a igra se na Allianz Areni u Minhenu u srijedu od 21 sat.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Cega hettrick? Jedino ako ce kornere pocet izvodit
0 1
Bajernovac
Presjelo ti ako ti se zelje ostvare da ti bude zadnji mec u Muncchenu bar ove sezone amin
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi