Press konferencija na stadionu Rođeni

Rendulić otkrio šta se desilo Bilbiji nakon ručka i zašto nije počeo derbi protiv Veleža

Endin Čaušević

Zrinjski je večeras kao gost pobijedio Velež u velikom gradskom derbiju koji se igrao u okviru zaostale utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plemići su većinu utakmice odigrali bez najboljeg igrača Nemanje Bilbije, a nakon meča Krunoslav Rendulić je objasnio zašto je on ostao na klupi.

Mostarski derbi ponudio nam je odličan fudbal za razliku od sarajevskog koji se u ranijem terminu igrao u Trening centru NSBiH u Zenici, te je završen bez golova.

Velež i Zrinjski odigrali su veoma zanimljivu utakmicu koja je na kraju pripala aktuelnim prvacima naše zemlje koji su slavili na stadionu Rođeni sa 3:1.

Večeras je Velež bio dosta oslabljen, ali iznenađenje je bilo što na drugoj strani od prve minute nije igrao Nemanja Bilbija koji je i ove sezone najbolji igrač i strijelac Zrinjskog.

Bilbija je ostao na klupi za rezervne igrače i priliku je dobio tek u drugom poluvremenu i odigrao je nekih 20-tak minuta na večerašnjem derbiju. No, njegovo odsustvo nije se previše osjetilo jer je Zrinjski uspio da dođe do pobjede i nova tri boda.

I na press konferenciji bilo je govora o Bilbiji jer je mnoge zanimalo zbog čega nije bio u početnom sastavu, a trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić, objasnio je zašto je svog najboljeg igrača ostavio na klupi.

"Zašto Bilbija nije igrao od prve minute? Loše je trenirao ova dva dana, nije bio dobar na treningu. Šalim se. Imao je određenih problema danas nakon ručka, nije mu baš dobro sjeo ručak", rekao je Rendulić koji je prije toga iskoristio priliku da svim ženama čestita 8. mart.

Zrinjski je do pobjede u večerašnjoj utakmici došao golovima Ilinkovića, Kiša i Ivančića, dok je jedini strijelac za domaći klub bio Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I tabela nakon odigranih zaostalih utakmica je konačno kompletirana. Zrinjski je lider sa 48 bodova i ima 12 bodova više u odnosu na Široki Brijeg.

S druge strane, Velež je na petoj poziciji i ima 30 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.