Jusufbegović: Mogli smo primiti još golova, žao mi je navijača
Zrinjski je na stadionu Rođeni savladao Velež u mostarskom derbiju, a treneri obje ekipe dali su izjave nakon meča.

Rendulić naravno zadovoljan, najavio promjene za Igman

Jusufbegović: Mogli smo primiti još golova, žao mi je navijača

E. Ganibegović

U zaostaloj utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je na fantastičnom travnjaku stadiona Rođeni s 1:3 savladao ekipu Veleža. Nakon utakmice izjave su dali treneri obje ekipe.

Prvi je riječ dobio trener Veleža, Krunoslav Rendulić, trener gostiju, koji na klupi Zrinjskog zna samo za pobjede otkako je naslijedio Sergeja Jakirovića. 

"Kao što smo ja i moj kolega s druge strane najavljivali da ćemo igrati otvoreno, to se pokazalo tačnim. Mislim da su gledaoci mogli uživati u utakmici. Mi smo došli po tri boda i otvorili smo jako dobro utakmicu izvrsnim golom Ilinkovića.

Na kraju smo napravili grešku koja nas je koštala, ali smo vrlo brzo uspjeli zabiti za 2:1. Drugo poluvrijeme smo kontrolisali i treći gol je prelomio. Čestitke mojim momcima", rekao je Rendulić, pa najavio idući meč protiv Igmana:

"Još jedna u nizu izuzetno teških utakmica. Igman se bori za goli život, sigurno će dati više nego što u ovom trenutku možda mogu. Takav je ritam, ne možemo birati. Sretni smo što je takav ritam, što znači da smo i u kupu daleko dogurali.

Pokušat ćemo se odmoriti u ova dva dana koliko to bude moguće, sigurno ćemo napraviti neke promjene radi osvježenja ekipe i otići u Konjic po bodove."

Oglasi

Zatim se medijima obratio i trener domaćina, Nedim Jusufbegović. Ovo je za njega prvi poraz na klupi Rođenih u zvaničnim utakmicama, te sigurno ne može biti zadovoljan:

"Prije svega čestitam Zrinjskom na odličnoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Bili su dominantni večeras.

Smatram da smo dobro otvorili utakmicu. Htjeli smo da ih napadnemo, da izađemo visoko i napravimo pritisak i mislim da smo u uvodnih 20-ak minuta, do gola, dobro kontrolisali situaciju.

Iz naše greške, što nas prati od početka priprema, primili smo gol, uspjeli se vratiti, a onda opet greška. Na ovakvim utakmicama to je neoprostivo, da griješite u pasovima u izgradnji napada. Nije nam to bio plan, niti su to bile upute, međutim nekada ne možete sve stvari da iskontrolišete.

Treći gol nas je sasjekao i nismo mogli da se vratimo. Mogli smo još koji gol primiti, realno. Pali smo u energiji, istrošeni smo. Nije bilo šest-sedam igrača, to je značajan udarac za nas.

Očekivali smo puno više od današnje utakmice. Žao mi je navijača, ljudi koji su došli i ostali razočarani našom predstavom. Ostaje nam da radimo, da se trudimo i podižemo u narednim kolima."

Zatim je Jusufbegović najavio i naredni meč, koji je također derbi. Slijedi im "gostovanje Sarajevu" na Piroti. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo bez mnogo igrača, što kartoniranih, što povrijeđenih. Naše utakmice koje smo igrali bile su po zahtjevnim terenima, bili su sve sami premijerligaši. Osjeti se već i napor i istrošenost ekipe. Probat ćemo da se obnovimo, da se regenerišemo, da zaboravimo ovo, mi moramo da idemo naprijed.

Slijedi nova utakmice, novi izazovi, apsolutno puno povjerenje ekipi, tako da očekujem uz jedan dobar rad i trud pružimo dobru utakmicu", istakao je trener FK Velež. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Brutalno iskren i realan, al tako i treba. Imali smo problema falila su 3-4 bitna igrača na žalost. Nastaviti dalje u nadi da ćemo igrati bolje i jače
5 0
Rodjeni1985
Istroseni i nekompletni na Zrinjski jednako da svaku gresku platis golom! Opet se NAS VELEZ VOLI, nije sramota izgubiti jednu utakmicu, al ovaj NOVI trener i OVIH igraci su dokazali da MOZEMO se nadati bolje sutra pa sto da ne iduce godine postati Sampioni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi