Bh. prvak melje redom: Zahuktali Rođeni nisu mogli zaustaviti Plemiće
Mostarski derbi pružio je jako dobar fudbal i navijači su konačno mogli uživati u jednoj utakmici Premijer lige Bosne i Hercegovine

Trijumf Zrinjskog nad Veležom u odličnoj utakmici

Bh. prvak melje redom: Zahuktali Rođeni nisu mogli zaustaviti Plemiće

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Zrinjski je u mostarskom derbiju na stadionu 'Rođeni' savladao Velež s 3:1 u odgođenom susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Za razliku od sarajevskog derbija u kojom nije viđeno ništa, Rođeni i Plemići su pružili otvoren i dobar fudbal, a gosti na kraju nose tri boda.

Zrinjski je nastavio s pobjedama i juriša prema novoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Plemići su danas kao gosti savladali i gradskog rivala Velež s 2:1.

Uvodnih 15-ak minuta meča nije donijelo previše uzbuđenja. Plemići iz prve šanse dolaze do vodstva, a do gola su stigli u 19. minuti susreta.

Pogotku je prethodila greška mladog veznjaka Veleža Tarika Šikala. On je poklonio loptu Silviju Ilinkoviću na 20-ak metara od gola, fudbaler Plemića ju je povukao i zatim udarcem matira Bogdanovića za prednost Zrinjskog od 1:0.

Nekoliko minuta kasnije Zrinjski je u prilici da dodatno poveća prednost. Mario Tičinović se našao u odličnoj poziciji, Bogdanović odličnom odbranom spašava.

Velež je imao pokušaj preko Wallacea, lagan je to plijen bio za Marića, ali u 29. minuti ni golman Zrinjskog nije mogao napraviti ništa nakon jako loše reakcije svojih kolega u odbrani.

Oglasi

Lauš je dobo ubacio u sredinu kaznenog prostora prema Nerminu Haskiću. Loše reaguje Baršić, Memija to nije ispravio i Haskić postiže gol za 1:1.

Samo pet minuta kasnije Plemići stižu do drugog gola. Lauš gubi jednu loptu na sredinu terena, uslijedila je brza tranzicija, Ćuže ubacuje s desne strane, a Tomislav Kiš glavom postiže svoj prvi gol u dresu Zrinjskog za prednost gostiju od 2:1.

Treba istaći da je Kiš neposredno prije gola imao jednu dobru šansu. Bogdanović mu je skinuo zicer.

Do kraja prvog dijela Zrinjski kontroliše igru. Pokušali su Plemići doći i do trećeg gola, no rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1 nakon prvih 45 minuta.

I uvodne minute nastavka pripadaju gostima. Izgledao je Zrinjski mnogo bolje na terenu, a Kiš je u 57. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika u ovom susretu. Sam je bio na pet metara, ovog puta glavom tuče pravo u Bogdanovića.

Oglasi

U 63. minuti Zrinjski dolazi do trećeg gola. Kiš spektakularno asistira Antoniju Ivančiću, Pršeš ga kasni zatvoriti, a Ivančić postiže pogodak za 3:1.

Nakon trećeg gola tim Krunoslava Rendulića se malo povlači. Prepuštena je lopta rivalu koji međutim nije imao previše ideje u napadu, pa su svi napadi veoma lagano zaustavljani.

Potom Zrinjski vraća i posjede lopte na svoju stranu. Nemoćno su Rođeni izgledali na teren, dok je veliki rival prelagano dolazio do šanse da ugrozi gol Veleža.

Tek u finišu meča Rođeni su ponovo malo stisli gradskog rivla. Rezultat se međutim nije mijenjao i ostalo je 3:1 za Zrinjski koji nezadrživo juriša ka novom naslovu prvaka Bosne i Hercegovine.

Treba svakako istaći i fantastično suđenje najboljeg bh. sudije Irfana Peljte i njegove ekipe. Još je jednom pokazao da je sami evropski vrh.

Oglasi

Premijer liga, 17. kolo:

Velež - Zrinjski 1:3 (Haskić 29' / Ilinović 19', Kiš 34', Ivančić 63')

Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Šikalo, Blagojević, Dejanović, Lauš, Domić, Wallace, Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Ivančić, Čuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Prazina
Trening na livadi i laganih +18
4 8
SamoZrinjski
Volim te Zrinjski, volim te bola. ⚪️?
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi