Nije poznato gdje će Messi nastaviti karijeru. Otvorena je mogućnost da smo ga večeras posljednji put gledali u Ligi prvaka.

Otvorena je mogućnost

Kraj jedne ere: Jesmo li Messija večeras posljednji put gledali u Ligi prvaka?

Eldar Ganibegović

Uz Cristiana Ronalda, Lionel Messi je apsolutna ikona Lige prvaka. Dva su to igrača koja su obilježila jednu fudbalsku eru i ovo takmičenje, a sada je otvorena mogućnost da više niti jednog ne gledamo u Ligi prvaka.

Nakon što je Cristiano Ronaldo prešao u Al-Nassr izjavio je da je njegov posao u Evropi završen i ako mu je vjerovati na riječ, one je svoje u Ligi prvaka odigrao.

Poslije večerašnje utakmice Bayerna i PSG-a i ispadanja francuskog prvaka, postavlja se pitanje da li ćemo Messija više ikada gledati u ovom takmičenju.

Kada je Messi 2021. godine stigao u PSG, plan je svakako bio da se s njim osvoji Liga prvaka. Međutim, po drugi put u nizu Messi u dresu Parižana takmičenje u Ligi prvaka okončava u osmini finala.

Prošle sezone je koban po PSG bio Real Madrid i Karim Benzema, a ove sezone je to s ukupnih 3:0 bio minhenski Bayern.

Lionelu Messiju ugovor s PSG-om ističe na kraju ove sezone, te nije poznato gdje će Argentinac produžiti karijeru. Za sada sve ide ka tome da će napustiti Pariz.

Kada je Messi u pitanju, otkada je otišao iz Barcelone govori se i o njegovom eventualnom povratku u Kataloniju, no ni ta opcija trenutno nije toliko izgledna.

Za njegove usluge interesuju se klubovi iz MLS lige, najviše Beckhamov Inter Miami, te s bliskog istoka, odnosno tamo je najzagrijaniji Al-Hilal iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na ljeto će Lionel Messi postati slobodan igrač i bit će slobodan u izboru nove sredine. Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti i hoće li ona značiti kraj igranja u Ligi prvaka.

Messi je ovo takmičenje do sada osvajao četiri puta i sva četiri s Barcelonom - 2006., 2009., 2011. i 2015. godine. Lionel Messi je to sada na 164 nastupa u Ligi prvaka postigao 129 golova i upisao 40 asistencija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.