Kartoni napravili muke trenerima premijerligaša

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Željezničar, Široki Brijeg, Sarajevo, Igman...

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Za vikend se igraju susreti 22. kola Premijer lige naše zemlje. Jučer su odigrana dva zaostala derbija, Zrinjski je slavio protiv Veleža 3:1, dok su Sarajevo i Željezničar remizirali (0:0)

Već u subotu nas očekuju tri meča, dok su preostala tri u nedjelju.

Kada su suspenzije (žuti i crveni kartoni) u pitanju, veliki broj nogometaša neće biti u kadru za ovo kolo.

Željezničar će tako na megdan Slogi Doboj bez Dženisa Beganovića i Marina Galića, dok kod Sloge neće biti Staše Baštića.

Sarajevu će protiv Veleža nedostajati Adnan Džafić, a u najvećim problemima je Široki Brijeg. Ovaj tim će na megdan Posušju bez Lovrića, De Oliveire i Lukića. Kod domaćin neće biti Frane Maglice koji je dobio crveni karton protiv Zrinjskog.

Sloboda dočekuje Leotar u važnom meču bez Saše Maksimovića, dok gosti stižu bez Mahira Karića.

U Banjoj Luci igraju Borac i Tuzla City. Kod domaćih pravo nastupa nema Fedor Predragović, a kod gostiju Mustafa Šukilović.

I Igman je u problemima. Protiv Zrinjskog neće Amira Velića i Armina Bešagića koji su isključeni u prošlom kolu kada je cirkus pripredio Miloš Gigović na meču Leotara i Igmana (1:1).

Raspored 22.kola:

Subota:

FK Sloboda – FK Leotar

FK Igman – HŠK Zrinjski

 FK Borac – FK Tuzla City

Nedjelja:

FK Sloga Doboj – FK Željezničar

HŠK Posušje – NK Široki Brijeg

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo – FK Velež

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.