Varešanović: Htjeli smo da osvojimo bodove i budemo najbolji u gradu

Press konferencija nakon gradskog derbija

Varešanović: Htjeli smo da osvojimo bodove i budemo najbolji u gradu

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva remizirali su danas u Trening centru NSBiH u Zenici u velikom gradskom derbiju protiv Željezničara (0:0) u okviru zaostale utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U današnjem derbiju velikih rivala nismo vidjeli baš neki dopadljiv fudbal, te je sigurno ovo jedan od najlošijih gradskih derbija koje smo imali priliku gledati u prethodnim godinama.

Draž ove utakmice sigurno je bio dosta drugačiji jer se meč igrao pred praznim tribinama, te je više izgledalo kao da je u pitanju prijateljska utakmica, a ne vječiti derbi.

Nakon meča u Zenici održana je i press konferencija na kojoj su se obratila oba trenera. Trener Sarajeva, Mirza Varešanović, istakao je

"Generalno nezadovoljan sam utakmicom i rezultatom s obzirom da smo spremali ekipu da pobijedimo ovu utakmicu. Pobjeda bi nam puno značila, ali smo znali kako Željo igra i da će biti rastrzana utakmica i da će pokušavat da nas onemoguće u našoj igri. Mislim da je bilo puno prekida i valjanja gdje sudija na kraju produži meč četiri minute, svaki kontakt je bio prekid minut dva, ali nam nije niko kriv. Mi smo tražili da dođemo kroz kreativnost i protok lopte do protivničkog gola, imali smo neke šanse, ali je sve to bilo jalovo", rekao je Varešanović i dodao.

"Tvrda utakmica, derbi negledljiv. S obzirom na ambijent, atmosferu i da se derbi igra van grada je van svake pameti da igramo gradski derbi u ovakvom ambijentu. Inače, sve oko Sarajeva je ovako jer mi ne znamo gdje igramo domaće utakmice".

Oglasi

Utakmica nije bila na nivou, dosta prekida, jaukanja i valjanja. Dosta nekih negativnih rečenica iz oba stručna štaba, kako to komentarišete?

"Sigurno, slažem se. Bilo je i s naše i s njihove strane. Veliki pritisak i važnost utakmice, najveća važnost je gradski derbi. Mi smo htjeli da osvojimo bodove i budemo najbolji u gradu. Okrećemo se Veležu, dobio sam informaciju da igramo na Piroti. Radimo u teškim uslovima, ne znamo gdje igramo. Pogotovo ova utakmica bez publike, preko noći dođe i odluka za taj meč sa Zrinjskim da ne mogu navijači".

"Utakmica je bila tvrda, pokušavali smo da igramo, ali Željo nam nije dao i to je to. Željeli smo da ponovimo utakmicu kao protiv Širokog, ali nismo uspjeli. Bilo je malo i umora, ali nije to nikakav alibi. Tako je kako je, idemo dalje i da se spremimo što bolje za Velež i ostvarimo još bolji rezultat", kaže trener Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koja je realna slika Sarajeva u ove tri utakmice?

"Realna slika? Pa, realna slika je da smo protiv Širokog pokazali da smo dobra ekipa i da napredujemo iz dana u dan. Po stoti put kažem potrebno nam je vrijeme. Protiv Širokog smo pokazali da možemo i da smo na dobrom putu, ali fudbal je takav i pun oscilacija. Treba nam vremena da se uklopimo da bi to bilo onako kako mi želimo, a da li ćemo imati vremena ja to ne znam", zaključio je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Možete možda sad biti najbolji u Travniku.
0 3
user1676131486
Ti si kur…c od trenera ja bi se sa tim igracima prosetao ligom ,a ovim bogaljima bih 5 uvalio.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi