Izjave trener Igmana i Zrinjskog nakon utakmice u Konjicu.

Musemić nije mnogo ni očekivao

Rendulić nakon nove pobjede: Od prve minute je bilo jasno u kojem smjeru ide utakmica

Eldar Ganibegović

Zrinjski je danas u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 0:3 savladao Igman u Konjicu. Treneri obje ekipe nakon utakmice su u izjavama pokazali da su svjesni razlike u kvalitetu dva tima i da je ovaj ishod bio negdje i očekivan.

Krunoslav Rendulić na klupi Zrinjskog zna samo za pobjede. Nakon meča je iskazao zadovoljstvo zbog pobjede, no nije mu drago i sljedećeg vikenda igrati protiv istog protivnika.

"Jasno je od prve minute bilo kuda utakmica ide. Nametnuli smo se kvalitetom, ovo je šesta utakmica u nizu gdje pružamo zaista kvalitetne partije. Pobjeda i više nego zaslužena, kontrolisali smo igru od prve do devedesete minute.

Ono što je važno naglasiti je to da ništa nije gotovo. Samo jedna utakmica u nizu. Ubilježili smo tri boda, ali imamo još 11 utakmica ispred sebe. Pohvale i našim navijačima koji su došli u popriličnom broju.

Idemo se odmoriti, u utorak nas čeka kup, a onda u subotu ili nedjelju ponovo Igman. Nije baš najsretnije rješenje da igramo ponovo protiv Igmana, u sedam dana dva puta s istim protivnikom, ali šta je tu je.

Očekivanja su da nastavimo ovim ritmom. Fokusirani smo na idućeg protivnika, a to je kup. Poslije toga Igman i želja nam je da dočekamo reprezentativnu pauzu u miru i da imamo deset dana za normalan rad", kazao je Rendulić.

Poslije njega riječ je dobio Husref Musemić koji nije mnogo ni očekivao od utakmice protiv prvaka Bosne i Hercegovine.

"Teško je bilo očekivati, kada igrate protiv Zrinjskog, ovako kvalitetne ekipe, da nešto više napravite. Imali smo problema s kažnjenim i povrijeđenim igračima.

Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi. U drugom poluvremenu kod 1:0 smo mi i uspostavili neku igru, poslije toga iz jedne greške kvalitetna ekipa vas kazni, primate drugi gol i tada je bilo sve gotovo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na nama je da se okrenemo narednim utakmicama. Ide sada ovaj Bergerov sistem i to je to. Opet idemo kvalitetnoj ekipi, ali imat ćemo više igrača na raspolaganju, ako ništa bar s te strane, malo bolja situacija", istakao je Musemić.

Nakon ovog meča Zrinjski ostaje prvi s 51 bodom, dok je Igman na dnu tabele s 30 bodova manje. Ova dva tima će se kao prvoplasirani i posljednjeplasirani sastati i u 23. kolu, a prije toga Zrinjski čeka u utorak revanš polufinala kupa protiv Radnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.