Na Tušnju možda i ključna utakmica u borbi za opstanak, lider gostuje u Konjicu
FOTO: T. Hebib

Uzbudljiv duel u Banja Luci zatvara subotnji program u Premijer ligi BiH

Na Tušnju možda i ključna utakmica u borbi za opstanak, lider gostuje u Konjicu

H. Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a danas na rasporedu su tri duela 22. kola. Mečevi su u dva termina od 15 sati i 18:30.

Od 15 sati veoma bitna meč u borbi za opstanak u Tuzli će igrati Sloboda i Leotar. To će biti i povratak Slobode na Tušanj gdje su završeni radovi oko postavljanja novog travnjaka.

U tuzlanskom klubu klima nije baš najbolja i danas protiv Leotara ništa drugo ne dolazi u obzir osim trijumfa.

Navijači Slobode popularne Fukare su početkom sedmice izdali žestoko saopštenje u kojem od igrača zahtjevaju izričito trijumf protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

"Dolazi nam ekipa Leotara. Dole smo uzeli vrijedan bod u prvom susretu. Ne znam ni sam kako smo ga uzeli, ali ne bih da se osvrćem na tu utakmicu. Leotar ima čvrst kadar, dobro je vođena ekipa, a sutrašnja utakmica trebala bi da ode na našu stranu jer smo dobro radili i dobro se spremili i jer imamo vrhunsku svlačionicu", rekao je između ostalog trener Slobode Adnan Jahić ja nučerašnjoj press konferenciji i dodao:

"Molio bih sve navijače Slobode da sutra dođu i da nam pomognu. Vjerujem u ovu ekipu i nadam se da možemo pobijediti Leotar. Utakmica je od presudnog značaja, zato ovdje sjede tri igrača pored mene. Said Husejinović je dijete kluba, kao i Emir Jusić, a Stojan Vranješ daje za klub kao da je i sam dijete Slobode."

Oglasi

Sloboda u ovaj duel ulazi kao fenjeraš na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dok je Leotar na devetoj poziciji sa 23 osvojena boda. Susret u Tuzli sudit će naš najbolji arbitar Irfan Peljto iz Sarajeva.

Od 15 sati Igman će u Konjicu dočekati lidera na tabeli tim Zrinjskog i pokušat će otkinuti koji bod aktuelnom prvaku koji i ove sezone gazi prema novoj tituli. Igman je savladao Željezničar, uzeo bod u trebinju ekipi Leotara, tako da izabranici Husrefa Musemića ulaze raspoloženo u ovaj meč. Isto važi i za Zrinjski koji je sredinom sedmice slavio u gradskom derbiju protiv Veleža kao gost rezultatom 3:1.

Susret u Konjicu sudit će Ermin Sivac iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 18:30 subotnji program se završava u Banja Luci gdje će Borac dočekati Tuzla Citya. Veoma bitna utakmica za oba tima. Borac je u borbi za Evropu, Tuzla City se neočekivano našao u borbi za opstanak, tako da sigurno neće izostati uzbuđenja na Vrbasu.

Duel se igra na Gradskom stadionu u Banja Luci, a pravdu će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Antikomunjara
Sabrija Topalovic sudi Tuzla City u???Znaci kec ko kuca.Zalosno da vec nakon sto vidis ko sudi-znas odmah i epilog utakmice.
1 0
user1655831611
Nadam se da će tusanj bit ko stadion rođeni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi