Zrinjski ne prestaje pobjeđivati, a Bilbija zabijati: Danas je žrtva bio Igman
Zrinjski je danas rutinski s 0:3 savladao Igman.

Plemići ostvarili novu pobjedu

Zrinjski ne prestaje pobjeđivati, a Bilbija zabijati: Danas je žrtva bio Igman

E. Ganibegović

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sastali su se Igman i Zrinjski u Konjicu. Očekivano, do pobjede je stigao mostarski tim, a konačan rezultat je bio 0:3.

Prva prilika u Konjicu i to za goste u osmoj minuti. Sa 16 metara je pošao Ivančić, ali lopta ide malo pored gola.

Dvije minute nakon toga Bilbija šutira, ali visoko preko gola. Igrala se 14. minuta kada je Oremuš u posljednji momenat spriječio goste da dođu do gola.

Upravo suprotno je uradio u 26. minuti. Ćorluka je ubacio s desne strane, a Oremuš trese vlastitu mrežu za vodstvo mostarske ekipe.

Pred kraj prvog dijela bilježimo prvi udarac Igmana u okvir gola preko Bodula, da bi nakon toga uzvratio Ilinković na drugoj strani, ali odbranio je Ćeman.

Najbolja prilika za Igman u 58. minuti. Duraković je dobro centrirao, Hrelja šutirao, ali neko od igrača Zrinjskog izbija gs gol-linije.

Veliku priliku je nakon pasa Ćužea propustio Bilbija u 70. minuti, ali zato nije tri minute kasnije. Ilinković je centrirao, a Nemanja sjajno glavom od prečku duplira vodstvo gostiju.

Oglasi

Minut nakon što je ušao u igru, Kiš postavlja konačnih 0:3. Sjajno je primio loptu desnom, a šutirao lijevom nogom i Ćeman je bio nemoćan.

Kraj ove utakmice obilježilo je i padanje grada, a tokom cijelog meča padala je i kiša koja nije spriječila tim Krunoslava Rendulića da stigne do još jedne pobjede.

Nakon ovog meča Zrinjski ostaje prvi s 51 bodom, dok je Igman na dnu tabele s 30 bodova manje. Ova dva tima će se kao prvoplasirani i posljednjeplasirani sastati i u 23. kolu, a prije toga Zrinjski čeka u utorak revanš polufinala kupa protiv Radnika. 

Nemanja Bilbija je s 15. golom na prvom mjestu liste strijelaca, dok Mirsad Ramić kojeg je odbrana Zrinjskog danas neutralizirala, ima 12. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 22. kolo:

Igman - Zrinjski 0:3 (Oremuš 26' (AG), Bilbija 73', Kiš 82')

FK Igman Konjic: Ćeman, Duraković, Drljević, Oremuš, Dupovac, Hrelja, Bodul, Hebibović, Alagić, Jakupović, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Ismajlgeci, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Tičinović, Bilbija.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
rutinirano i očekivano.
5 1
SeoRusilac
Fašisti
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti