Navijači Zrinjskog ponovo su pokvarili sliku svog tima. Ovog puta su to učinili u Konjicu

Ne znaju gdje žive?

Navijači HŠK Zrinjski ponovo vrijeđali Bosnu i Hercegovinu

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski razbio je Igman u Konjicu s 3:0 i tako je nastavio pohod ka novoj titulu prvaka Bosne i Hercegovine. I dok Plemići na terenu gaze sve, navijači ovog tima ponovo ne priznaju državu u kojoj žive i to su pokazali u današnjem meču.

Zrinjski je trenutno najbolji tim u Bosni i Hercegovini. Fudbaleri mostarskog tima igraju zaista fenomenalan fudbal i zasluženo su daleko ispred svih.

Ipak, navijači ovog tima Ultrasi konstantno se trude da pokvare sliku kluba. Tako su i danas u Konjicu ponižavali državu u kojoj žive.

S tribina gdje su bili smješteni vatreni navijači mostarskog tima čula se pjesma koja vrijeđa Bosnu i Hercegovinu. Nazvali su je šugavom zemljom.

"Ti si prvak šugave zemlje - ti si dio mostarskih snova, ti dolaziš sa zapadne strane, volim te bola", čulo se s tribine gdje su bili navijači Zrinjskog.

Navijači Igmana nisu željeli da šute. Svi su zapjevali u jedan glas i s tribina se orilo - "Bosnom behar probeharao".

Zaista je ružno konstantno slušati kako se vrijeđa država u kojoj se živi i ovo samo ima još u našoj Bosni i Hercegovini.

Tužno, jadno, bijedno, žalosno. To je sve što se može reći na ovakve i slične povike koji su postali stalna pojava na premijerligaškim terenima.

Baca ovo svakako veliku mrlju na kompletan klub. Zrinjski je nešto posebno u bh. fudbalu i zaista je šteta što njihovi navijači ne priznaju državu u kojoj žive.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su trenutno daleko ispred svih u Premijer ligi. S današnja tri došli su do 51 boda u dosadašnjem dijelu sezone i imaju 15 bodova više u odnosu na Široki i Borac.

Interesantno je svakako kako će u narednom kolu ponovo igrati protiv Igmana iz Konjica, a ostali parovi će biti poznati nakon okončanja ostlaih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.