Rendulić nakon nove pobjede: Od prve minute je bilo jasno u kojem smjeru ide utakmica
Izjave trener Igmana i Zrinjskog nakon utakmice u Konjicu.

Musemić nije mnogo ni očekivao

Rendulić nakon nove pobjede: Od prve minute je bilo jasno u kojem smjeru ide utakmica

E. Ganibegović

Zrinjski je danas u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 0:3 savladao Igman u Konjicu. Treneri obje ekipe nakon utakmice su u izjavama pokazali da su svjesni razlike u kvalitetu dva tima i da je ovaj ishod bio negdje i očekivan.

Krunoslav Rendulić na klupi Zrinjskog zna samo za pobjede. Nakon meča je iskazao zadovoljstvo zbog pobjede, no nije mu drago i sljedećeg vikenda igrati protiv istog protivnika.

"Jasno je od prve minute bilo kuda utakmica ide. Nametnuli smo se kvalitetom, ovo je šesta utakmica u nizu gdje pružamo zaista kvalitetne partije. Pobjeda i više nego zaslužena, kontrolisali smo igru od prve do devedesete minute.

Ono što je važno naglasiti je to da ništa nije gotovo. Samo jedna utakmica u nizu. Ubilježili smo tri boda, ali imamo još 11 utakmica ispred sebe. Pohvale i našim navijačima koji su došli u popriličnom broju.

Idemo se odmoriti, u utorak nas čeka kup, a onda u subotu ili nedjelju ponovo Igman. Nije baš najsretnije rješenje da igramo ponovo protiv Igmana, u sedam dana dva puta s istim protivnikom, ali šta je tu je.

Očekivanja su da nastavimo ovim ritmom. Fokusirani smo na idućeg protivnika, a to je kup. Poslije toga Igman i želja nam je da dočekamo reprezentativnu pauzu u miru i da imamo deset dana za normalan rad", kazao je Rendulić.

Oglasi

Poslije njega riječ je dobio Husref Musemić koji nije mnogo ni očekivao od utakmice protiv prvaka Bosne i Hercegovine.

"Teško je bilo očekivati, kada igrate protiv Zrinjskog, ovako kvalitetne ekipe, da nešto više napravite. Imali smo problema s kažnjenim i povrijeđenim igračima.

Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi. U drugom poluvremenu kod 1:0 smo mi i uspostavili neku igru, poslije toga iz jedne greške kvalitetna ekipa vas kazni, primate drugi gol i tada je bilo sve gotovo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na nama je da se okrenemo narednim utakmicama. Ide sada ovaj Bergerov sistem i to je to. Opet idemo kvalitetnoj ekipi, ali imat ćemo više igrača na raspolaganju, ako ništa bar s te strane, malo bolja situacija", istakao je Musemić.

Nakon ovog meča Zrinjski ostaje prvi s 51 bodom, dok je Igman na dnu tabele s 30 bodova manje. Ova dva tima će se kao prvoplasirani i posljednjeplasirani sastati i u 23. kolu, a prije toga Zrinjski čeka u utorak revanš polufinala kupa protiv Radnika.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
mislim da su oba trenera zadovoljni rezultatom.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi