Fati u teškoj situaciji

Nasljednik Lea Messija napušta Camp Nou?

Eldar Ganibegović

Lionel Messi je 2021. godine napustio Barcelonu i otipao u PSG. Do sada se u katalonskom timu nije pojavio nijedan igrač koji je blizu njegovim karakteristikama, a jedan kojem su se nadali je blziu odlaska.

Španski "Sport" objavio je da je Barcelona Ansua Fatija procijenila na 60 miliona eura.

Klub bi trebao vjerovati igraču, ali on se žali da nema dovoljno minuta i zbog toga njegov agent traži momčad koja mu to može osigurati.

Engleski mediji ističu da bi Liverpool mogao biti zainteresovan za potpis ovog 20-godišnjaka.

Jurgen Klopp ima "taj klik" s mladim igračima i ovo bi mogao biti dobar odabir za španskog ofanzivca.

U isto vrijeme klub s Anfielda želi potpisati Judea Bellinghama, no moglo bi se ispostavitida nema dovoljno novca za dovođenje dvojice tako skupih igrača.

Istovremeno, Liverpool se trenutno ne žali na nedostatak napadača, gledajući imena poput Mohameda Salaha, Darwina Nuneza, Codyja Gakpoa, Luisa Diaza i Dioga Jote.

Ansu Fati je ove sezone upisao 36 nastupa za Barcelonu. U tom je vremenskom intervalu zabio samo šest golova i upisao tri asistencije.

Dovoljno je reći da je u samo 15 nastupa u dosadašnjem takmičenju zabio isto toliko golova i upisao asistenciju.

Barcelona je trenutno na prvom mjestu španske Primere sa šest bodova prednosti ispred Real Madrida.

Sljedeći meč momčad Xavija Hernandeza igra u nedjelju, 12. marta protiv Athletica u 21 sat i vidjet ćemo da li će povećati prednost u odnosu na Real Madrid.

Podsjetimo, aktuelni evropski i španski prvak slavio je protiv Espanyola rezultatom 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.