Barcelona nije mogla dobiti bolje vijesti pred sutrašnji meč protiv Bilbaoa
Lewandowski se vraća prije nego što je očekivano.

Lewa se vraća

Barcelona nije mogla dobiti bolje vijesti pred sutrašnji meč protiv Bilbaoa

E. Ganibegović

Barcelona je ispala iz evropskih takmičenja ove sezone, no u Španiji imaju šansu da dođu do tri trofeja. Uoči nastavka takmičenja u Primeri nisu mogli saznati bolje vijesti.

Katalonski velikan je ove sezone završio s Evropom. Ligu prvaka su drugi put u nizu napustili u grupnoj fazi, da bi ih u šesnaestini finala Evropske lige izbacio Bayern.

Iako evropski trofej vidjeti neće najmanje do iduće godine, u Španiji su više nego dobri. Osvojili su španski Superkup, a na dobrom su putu da osvoje i ligu i kup.

U ligi su uvjerljivo prvi ispred Real Madrida, dok su u kupu na korak do finala jer su u prvoj utakmici polufinala savladali upravo Real Madrid i to na Bernabeuu, bilo je 0:1.

Sutra Barcelona nastavlja takmičenje u Primeri utakmicom protiv Athletic Bilbaoa, a dan prije teškog meča dolaze odlične vijesti za stručni štab i navijače ovog kluba.

Robert Lewandowski pretrpio je povredulijevog bedrenog mišića 26. februara u utakmici protiv Almerije i od tada je propustio dvije utakmice Barcelone, odnosno minimalne pobjede protiv Reala i Valencije. 

Oglasi

Prema pisanju španskih medija, napadač se u igru trebao vratiti tek 19. marta za El Clasico, ali se povreda nije pokazala toliko ozbiljnom.

Danas je "Mundo Deportivo" izvijestio da se igrač pojavio prvi na jutarnjem treningu i da se vidjelo da je odlično raspoložen.

Najbolja moguća vijest brzo je potvrđena. Twitter profil Barcelone objavio je spisak igrača koje je Xavi pozvao za nedjeljni okršaj s Athletic Bilbaom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Među igračima bio je i Robert Lewandowski, koji se tako zvanično vratio nakon dvosedmičnepauze. Sve govori da ćemo ga u nedjelju ponovo vidjeti na travnjaku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1606950187
Izbacena protiv Bayerna?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti