Zvijezde Barcelone ne pričaju već mjesecima: Sreli se u restoranu, a nisu se ni pozdravili

Problem u svlačionici katalonskog kluba

Zvijezde Barcelone ne pričaju već mjesecima: Sreli se u restoranu, a nisu se ni pozdravili

Endin Čaušević

Ferran Torres i Ansu Fati prošlog vikenda bili su u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što su se posvađali oko toga ko će izvesti penal na meču Barcelona - Valencia. Međutim, španski mediji pišu da to nije iznenađenje i otkrivaju da loš odnos ovog dvojca traje već mjesecima.

Barcelona je prošlog vikenda uz dosta muke s minimalnih 1:0 uspjela da pobijedi Valenciju iako je katalonski klub početkom drugog poluvremena imao priliku da riješi pitanje pobjednika.

Početkom drugog dijela Barca je izborila penal, ali nako toga gledali smo nevjerovatne scene i svađu Ferrana i Fatija oko toga ko će izvesti penal.

Ferran je prvi uzeo loptu i nije ju dao Fatiju koji je htio da puca penal, te je na kraju on preuzeo odgovornost, ali je očajno šutirao i prošmašio cijeli gol.

Da stvar bude gora ubrzo nakon toga Ronald Araujo je dobio direktan crveni karton i Barcelona je ostala s igračem manje, te se grčevito branila do kraja utakmice i uspjela nekako da sačuva prednost i osvoji tri boda.

Oglasi

Xavi je odmah nakon penala izveo Fatija iz igre, a nakon utakmice izjavio je da je dogovor iz svlačionice bio da Ferran izvodi penal ukoliko dođe do toga, no mladi napadač katalonskog kluba tu odluku nije poštovao.

Međutim, španski mediji pišu da i nije preveliko iznenađenje što se desio takav sukob jer je navodno javna tajna da Ferran i Fati već nekoliko mjeseci uopšte nisu u dobrom odnosu i da čak ne pričaju jedan s drugim.

Mundo Deportivo objavio je danas da je procurila informacija da su u januaru Ferran i Ansu Fati ručali u istom restoranu i da su se sreli, ali da se uopšte nisu ni pozdravili tada.

Fati zamjera Xaviju što Ferran dobija mnogo više prilika za igru pored njega iako igra u dosta lošoj formi. Da između njih dvojice nešto ne funkcioniše najbolje se vidjelo prošlog vikenda kada su se posvađali pred cijelim svijetom.

Ansu Fati se ljetos vratio na teren nakon teške povrede, ali nikako da uhvati pravu formu. Ljut je što nema veću minutažu i smeta mu što Ferran ima očitu prednost kod Xavija iako i on igra u zaista lošoj formi ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čak se špekulisalo da Fati želi napustiti Barcelonu u januaru, ali je to demantovao. No, nakon svih dešavanja ponovo se priča o tome da bi mladi napadač mogao potražiti novi klub i da se s pritiskom u Barceloni jednostavno ne može nositi.

On je nakon odlaska Lionela Messija uzeo dres s brojem deset što nosi ogroman pritisak, a tada je za njega krenulo sve nizbrdo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Svijet komplet zna da je Barcelona dužna i bogu i narodu i sad kao Madrid umiješan u to nemojte bit smiješni.....treba im zabranit transfere na 5 godina i tjt...izbacit iz lige i ajde dalje dok ne vratite pare..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi