Espanyol krenuo odlično, pa izgubio od Reala u Madridu
Kraljevi su zasluženo stigli do nova tri boda i sve više pritišću Barcelonu (Foto: EPA)

Trijumf Kraljeva

Espanyol krenuo odlično, pa izgubio od Reala u Madridu

M. Šljivak

Real Madrid savladao je Espanyol s 3:1 u susretu 25. kola španske La Lige. Kraljevi su u ovom meču bili mnogo bolji rival i na kraju su zasluženo upisali tri boda te su prišli na šest bodova zaostatka za Barcelonom pred El Clasico koji se igra naredne sedmice.

Espanyol danas u Madridu nije uspio uzeti bodove. Tim iz Barcelone dobro je počeo utakmicu, poveo je, ali na kraju je ostao bez bodova.

Gosti su prvi prijetili preko Braithwaitea, Militao spašava u posljednji čas, ali u osmoj minuti meča Espanyol dolazi do prednosti nakon zaista odlične akcije koju završava Joselu za vodstvo gostiju od 1:0.

Odmah su Kraljevi krenuli žestoko prema golu Espanyola. Redale su se šanse pred golom Espanyola, a u 22. minuti je domaći tim poravnao. Vinicius Junior je prekrasno pogodio za 1:1.

Nastavio je Real s napadima. Espanyol se uz dosta muke branio, no nije se odbranio. U 39. minuti Tchouameni fenomenalno asistira, a Eder Militaro zabija za 2:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku meča Real igra koliko mu je potrebno da sačuva pobjedu u ovom susretu.

Oglasi

Kraljevi su imali veći posjed lopte, bilo je određenih pokušaja, ali na novi gol se čekalo do sudijske nadoknade kada Marco Asensio postiže gol za konačnih 3:1.

S ova tri boda Kraljevi su došli na šest bodova minusa u odnosu na Barcelonu koja sutra ima teško gostovanje na San Mamesu u Bilbau kod Athletica.

Naredne sedmice na rasporedu je i El Clasico i ako se Kraljevima poklope rezultati, eventualnom pobjedom protiv Barcelone bi se potpuno vratili u igru za titulu prvaka.

Prije velikog derbija u Madrid stiže i Liverpool u Ligi prvaka. Kraljevi su u prvom meču slavili s 5:2 i imaju odličnu situaciju pred revanš.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 25. kolo:

Real Madrid - Espanyol 3:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Lagana tekma, liv se napatio danas, ide nam u prilog pred revans
4 0
Šampionski i kraljevski,samo jako,idemo pritisnuti fc barcelonu.Hasta el final,hala madrid
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi