Travnjak na stadionu Mladosti u Kaknju izgleda sjajno.

Derbi kola

Nije hibrid, ali kao da jeste: U Kaknju sjajan travnjak očekuje Sarajevo i Velež

Eldar Ganibegović

Derbi susret 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se danas u Kaknju. Od 15 sati na stadionu Mladosti sastat će se Sarajevo i Velež, a očekuj ih sjajni uslovi za igru.

Jednu od posljednje dvije utakmice druge trećine sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ispratit ćemo danas u Kaknju.

Bit će to repriza finala kupa od prošle sezone između Sarajeva i Veleža. Nadamo se da neće biti repriza i po rezultatu (0:0) te da ćemo vidjeti efikasnu igru i golove u ovom derbiju bh. fudbala.

Kako se travnjak na stadionu Asim Ferhatović-Hase još uvijek radi, Sarajevo je primorano da bude domaćin na drugim terenima, a danas je to stadion Mladosti.

Izabranike Mirze Varešanovića i Nedima Jusufbegovića dočekat će sjajan travnjak na stadionu Mladosti, a na ruku im idu i vremenski uslovi, te očekujemo jednu fudbalsku ljepoticu.

Vrijeme u Kaknju je sunčano s mjestimičnom naoblakom, a fotografije travnjaka uz vremenske uslove daju nam garanciju za jedan fudbalski spektakl.

Očekuje se i veliki broj navijača na tribinama, naročito zbog toga što je FK Sarajevo odlučilo da ulaz na ovaj meč bude besplatan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba tima imaju veliki broj navijača i simpatizera i u Kaknju, no i domaći navijači su se svakako zaželjeli Premijer lige nakon što je Mladost izbačena iz elitnog ranga. 

Utakmica je na rasporedu od 15 sati, a u isto vrijeme se u Modriči sastaju Sloga i Željezničar. Dva sata ranije na Mokrom docu svoj meč igraju Posušje i Široki Brijeg u kantonalnom derbiju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.