Varešanović: Nemam informacije o povratku na Koševo; Martinović: Sa FK Sarajevo se ne smijemo igrati
FOTO: T. Hebib

Press konferencija Bordo tima

Varešanović: Nemam informacije o povratku na Koševo; Martinović: Sa FK Sarajevo se ne smijemo igrati

H. Zilić

U 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje nas derbi starih rivala FK Sarajevo i FK Velež. Meč će se igrati na stadionu u Doboju kod Kaknja gdje će FK Sarajevo biti nominalni domaćin.

Susret se igra u nedjelju sa početkom u 15 sati, a pomenutu utakmicu su na današnjoj press konferenciji ispred FK Sarajevo najavili trener Mirza Varešanović i prvotimac Ilija Martinović.

"Ovo je četvrti derbi u nizu. Teška utakmica, treća domaća utakmica na trećem različitom terenu. Igramo protiv iskusne ekipe koja je dobro otvorila prvenstvo. Poraženi su u zadnjoj utakmici sa Zrinjskim, tako da i oni dolaze po bodove", rekao je Varešanović, pa nastavio:

"Nadam se da ćemo pokazati dobru igru i naš kvalitet da dođemo do tri nova boda. Bilo je u derbiju dosta dobrih stvari, ali ne možemo na utakmici uticati toliko. Nećemo odustati od posjeda lopte, kreativnosti. Nadam se da će teren u Doboju kod Kaknja biti u dobrom stanju."

Varešanović je pohvalio ekipu Veleža.

"Ovo je treća utakmica u sedam dana i nama i Veležu, ali mi imamo veći roster. Velež je kvalitetna ekipa, Nedim je dobar trener, vraćaju im se neki igrači, tako da ponavljam, bit će teška utakmica, oba tima žele bodove. Nadamo da ćemo doći do pobjede."

Oglasi

O povratku na Koševu?

"Ne znam, nemam te informacije."

Nakon toga medijima se obratio i provtimac Ilija Martinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Žalosno je da se u 21. vijeku priča na kakvom ćemo terenu igrat. Nama je takav horoskop da svaku utakmicu igramo na drugom terenu, teško je u takvim uslovima pokazati igru koju znamo. Dolazi nam jaka ekipa, još jedan derbi u nizu. Mi znamo što želimo od utakmice, ne želimo da mislimo ni na šta drugo osim pobjede. Želimo u Evropu i to nam je cilj", rekao je Martinović i dodao:

"Imao sam velika očekivanja po dolasku u klub, dosta sam znao od Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Ovo je klub koji može biti životni higlights svakom igraču. U klubu je prisutna emocija i ja kao stranac to izuzetno poštujem. Osjećam veliku odgovornost da pridonesem ovoj priči i da Sarajevo vratimo tamo gdje treba biti. Mi nosimo baklju prethodnih generacija, imamo tu čast. Smatram da se sa FK Sarajevo ne smijemo igrati. To sve nosi pritisak, ali to može samo da te napravi boljim čovjekom."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Avanti Rođeni, yebi pitare
2 1
MSOZ101
Koliko god ne gotivili Mirzu mislim da je Sarajevo odlično selektiralo ekipu za ovu polusezonu, gledano kroz ove tri odigrane utakmice. Prva protiv Zrinjskog, utakmica nije relevantna za analizu, mi nova ekipa, oni najorganizovaniji tim u BiH. Druga protiv Širokog, poletjeli smo zbog pobjede protiv ubica, samo zbog golova, ne gledajući odlične nastupe pojedinaca u toj utakmici. Treća protiv Želje, nismo se istakli jer smo protiv sebe imali mesare. Široki i Željo nam nisu pogledali na gol, kroz akcije. Ovde pored stoperskog para treba pohvalit Baltu, jer odlično igra, prototip je Đokana, jer je Đokan trkom i upornošću uzimao lopte. Balta sa druge strane korpulentan igrač, jak i stamen ispred stopera, suparnički igrač mora dobro razmisliti šta uraditi kad ide sa njim u duel jer je udarac nešto što mu prijeti u duelu. Sa Radovićem ćemo tek dobiti na pasu i ubacivanju sa strane kada se oporavi. Mulalićeve partije su za 10 pogotovo protiv Želje koji napada preko strana i tu je imao puno zadaće u odbrani, protiv Širokog mu je bilo lakše jer oni grade kroz sredinu preko Vukoje. Vrančić super nastupi što se kaže gledaš utakmicu ne vidiš Vrančića, gledaš Vrančića vidiš utakmicu. Ziljkić nam je prva violina, ali bi ga mogli brzo izgubiti ako ga protivnici počnu duplat, jer Dal nema ulogu u kreaciji zbog toga trpi igra. Kyeremeh se nije dokazao ali biće prilika protiv Veleža, Guliashvili je za ekipe gdje možemo napasti prostor. Čataković i Renan top špice za rotaciju.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi