FK Sarajevo spremio iznenađenje u nedjelju za navijače

Biće to itekako zanimljiv meč

FK Sarajevo spremio iznenađenje u nedjelju za navijače

S. Mlaćo
FK Sarajevo svoju narednu domaću utakmicu igrat će u Doboju kod Kaknja.

Bordo momci već mjesecima su van Sarajeva, a meč sa FK Velež su trebali igrati na travničkoj Piroti, no u posljednji čas došlo je do promjene plana.

Naime, isti dan igra se meč Prve lige FBiH između NK Travnik i BFK Simm Bau, pa je Sarajevo moralo potražiti novi stadion.

Bordo klub je odabrao stadion FK Mladost u Doboju kod Kaknja, a zanimljivo da će ulaz za navijače prema informacijama do kojih smo došli biti besplatan. 

Meč se igra u nedjelju od 15 sati i sigurno se očekuje pravi derbi.

Gostujući navijača neće biti jer se radi o zamjenskom stadionu, a poznato je i da popularne Horde Zla bojkotuju domaće utakmice zbog neslaganja sa Upravom kluba te šefom struke Mirzom Varešanovićem.

Oglasi

FK Sarajevo sutra će održati i press konferenciju te najaviti ovaj itekako zanimljivi meč starih rivala.

Jučer su delegirana i službena lica za ovo 22. kolo Premijer lige.

Utakmicu koja se igra u Doboju između Sloge Meridian i Željezničara sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Njegovi asistenti su Arnel Novalić iz Doboj Istoka, te Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti sudija je Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Utakmicu između Slobode i Leotara sudit će sudac iz Sarajeva Irfan Peljto, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Davor Beljo iz Mostara. Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine.

Na centru u Konjicu u utakmici između Igmana i Zrinjskog biti će Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici su mu Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, Te Marijan Čosić iz Širokog Brijega. Četvrti sudija je također iz Širokog Brijega, a to je Frano Jelić.

Na susretu između Posušja i Širokog Brijega pravdu će dijeliti sudija iz Čapljine, Josip Martinović. Asistenti su mu Josip Čolić koji dolazi iz Kuprsa, te Jure Musa iz Čitluka. Četvrti sudija je Musa Mateo iz Čitluka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi ovog kola između Sarajeva i Veleža sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, a asistenti su Mirza Čejvanović iz Tuzle, te Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

Borac će u Banja Luci dočekati Tuzla City, a glavni arbitar na toj utakmici je Sabrija Topalović iz Zenice. Njemu će asistirati Amir Kadić iz Sarajeva, te Davor Maksimović iz Doboja. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Rođeni, znate sta treba !
3 0
user1676312914
Bit će pola veležovih simpatizera
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti