Susreti se igraju već narednog vikenda

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Velež, Željezničar, Sarajevo, Igman, Slobodu....

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Jučer je završena druga trećina Premijer lige naše zemlje, a preostalo je još da se odigra 11 kola. Nema sumnje da će biti uzbudljivo do samog kraja, kako u borbi za Evropu, tako i u borbi za opstanak u ligi.

Susreti narednog kola igraju se već za vikend, a nekoliko nogometaša te jedan trener će propustiti iste utakmice.

Željezničar će dočekati Slogu bez Nedima Mekića koji je jučer dobio treći žuti karton u duelu protiv istoimene ekipe, dok će Velež dočekati Slobodu bez Nermina Haskkića i Ede Vehabovića, što će biti veliki udarac za Rođene. Kod Slobode pravo nastupa nema iskusni defanzivac Emir Jusić.

Igman ide na megdan Zrinjskom bez Darka Bodula, dok će Širokom Brijegu u domaćem susretu protiv Tuzle City nedostajati Ilija Bagarić i Tomislav Knežević.

Sarajevo će ugostiti Posušje bez Mirze Mustafića.

Kada su treneri u pitanju, Adnan Jahić neće moći voditi ekipu Slobode u Mostaru. On je protiv Leotara (1:0) dobio treći žuti karton, no treba istaći da je Jahić poslije navedenog meča podnio ostavku.

Da li će Uprava prihvatiti biće poznato već danas.

Raspored 23. kola Premijer lige:

HŠK Zrinjski - FK Igman

NK Široki Brijeg - FK Tuzla City

FK Borac - FK Leotar

FK Željezničar - FK Sloga

FK Sarajevo - HŠK Posušje

FK Velež – FK Sloboda

Treba istaći da se prije vikenda, tačnije u utorak, srijedu i četvrtak igraju revanš susreti četvrtfinala Kupa naše zemlje.

Prvi će na teren Zrinjski i Radnik, već u utorak (14.03.) u Čitluku od 15 sati. U prvom meču Zrinjski je slavio 3:1.

Dan kasnije (15.03.) igraju FK Rudar Prijedor i FK Tuzla City od 15 sati,  dok od 18 sati igraju FK Velež i FK Sloga Doboj.

Program zaključuju u četvrtak na stadionu Banja Ilidža NK Zvijezda i FK Željezničar. Susret se igra od 15 sati sigurno na prepunoj Banja Ilidži.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda će pokušati do velikog uspjeha, no svakako da je Željezničar favorit, a uz to ima i prednost od 2:1 iz prvog meča.

Podsjetimo, trofej Kupa BiH brani FK Velež Mostar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.