Jusufbegović: Ružna utakmica, Repuh: Teren nam nije odgovarao

Izjave nakon meča

Jusufbegović: Ružna utakmica, Repuh: Teren nam nije odgovarao

E. Škorić

Sarajevo je razočaralo svoje navijače u duelu protiv Veleža, koji je u Doboj Kaknju slavio sa 1:0.

Bordo tim je imao izuzetna ulaganja ove zime, doveo je brojne igrače, ali je upisao dva poraza uz remi uz samo jednu pobjedu na otvaranju drugog dijela sezone.

Poraz od Veleža svakako je za analizu. Osim što bordo tim nije ostvario bodove, odigrao je lošu utakmicu, iako je svejedno bio bolji rival od gostiju iz Mostara.

No, svoje šanse Sarjevo nije koristilo, Veležu je jedna bila dovoljna za velika tri boda.

Nakon utakmice izjave su dali trener Veleža Nedim Jusufbegović te pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh.

"Izuzetno ružna utakmica. Mi smo prilično potrošeni, teren nije bio adekvatan. Opredijelili smo se za defanzivan blok, da probamo za tranziciju ida radimo za momente za koje smo vjerovali da će doći. Naš golman je bio fenomenalan, dali smo taj gol, možda smo iz tranzicije i ranije završiti utakmicu. Možda rezultat nije realan, ali mi smo sretni i idemo dalje", rekao je kratko Jusufbegović.

Senad Repuh, pomoćnik Mirze Varešanoovića, požalio se na loš teren, što očito i jeste istina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vidjeli ste, čitavo vrijeme smo napadali s obzirom da nam teren nije odgovarao. Znali smo da neće biti šansi, mi smo svoje nismo iskoristili, Velež jeste. Možda rezultat nije realan, ali nama ostaje jedino da čestitamo Veležu. Trebamo se okrenuti našoj igri i nadati se boljim utakmicama", dodao je Repuh.

Inače, Mirza Varešanović nije došao da da izjavu i to nije prvi put. Jako je razočaran, a tokom meča navijači su mu skandirali da ode, ali on i dalje nema namjeru da napušta klupu Sarajeva i pored "vatrenog" dočeka koji mu je priređen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Marš ****m li vam majku u teren ublehe zadnja vam bila na klupi Sarajeva
3 0
Mostarac94
Jbte ovi da istrce na Old traford rekli bi los teren
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi