Donio je odluku koja nije laka, ali...

Hazardova iskrenost mora da se cijeni: "Da, apsurdno je, ali slijedio sam Kroosa..."

Edmir Škorić

Eden Hazard iznenadio je s onim što je kazao za belgijske medije. Igrač Real Madrida izjavio je da ne želi igrati s Belgijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru kako bi dao više prostora mladima.

Unatoč Hazardovoj želji da ne igra na Mundijalu u Kataru, on je bio dio Belgije na Svjetskom prvenstvu. Nakon Mundijala, donio je odluku da više ne igra za nacionalni tim.

Za Belgiju je nastupio 126 puta i ovaj 32-godišnak sada objašnjava razloge povlačenja i kako je i kada donio takvu odluku.

“Znao sam da ću se nakon Svjetskog prvenstva rastati s reprezentacijom. Ova odluka nema nikakve veze s nastupom u Kataru. Svakako je nesretan način na koji se to dogodilo, ali već sam donio odluku", kazao je Hazard, pa je dodao:

"Bilo je vrijeme da prestanem. Prvo sam počeo razmišljati o povlačenju iz reprezentacije nakon Eura 2020. Dao sam sve od sebe da budem u formi nakon povrede zloga, ali, nažalost, nisam mogao igrati u četvrtfinalu s Italijom, što me je jako pogodilo".

"Također u Real Madridu igram s Tonijem Kroosom. Prije dvije godine napustio je njemačku reprezentaciju i rekao mi je da sada više vremena provodi s porodicom. U međuvremenu su se reprezentaciji približili mladi momci. Ne igram s Realom, pa me zovne Belgija i igram. Ne sviđa mi se to", dodao je iskreni Belgijac.

Eden Hazard pokazao se kao potpuni promašaj Real Madrida. Uloženih 100 miliona eura nikako se kraljevskom klubu nije isplatilo i oni žele da ga se riješe.

Hazard nikako nije bitan igrač u timu Carla Ancelottija, ali unutar svlačionice ga saigrači itekako vole. Razlog je veoma interesantan, a otkriva ga španski novinar Mario Cortegana.

"Hazardovi saigrači cijene njegov smisao za humor, ali uvjereni su da on više nije u mogućnosti da igra na visokom nivou. Isto mišljenje ima i trenersko osoblje", rekao je Cortegana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, smisao za humor nije dovoljan da bi ga klub zadržao kao 'dobrog duha' svlačionice. On za humor naplaćuje više 450.000 eura sedmično što je ugovor kojeg se u Realu silno žele riješiti.

Kako bi mu ubili volju za ostankom, rukovodstvo kluba je odlučilo i da mu oduzme broj 7. On će od naredne sezone biti na leđima brazilskog fudbalera Viniciusa Juniora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.