Militao strahuje od dva igrača Liverpoola i javno je kazao njihova imena

Defanzivac Real Madrida

Militao strahuje od dva igrača Liverpoola i javno je kazao njihova imena

E. Ganibegović

Za dva dana ćemo znati svih osam učesnik četvrtfinala Lige prvaka kada svoje revanš utakmice odigraju Real Madrid i Liverpool, odnosno Napoli i Eintracht. Defanzivac Reala, Eder Militao, dao je svoju najavu pred meč s Redsima.

U prvoj utakmici između Liverpoola i Real Madrida koja je na Anfieldu odigrana 21. februara rezultat je glasio 2:5 u korist gostiju iz Španije.

Počeo je Liverpool sjajno i poveo 2:0 golovima Nuneza i Salaha, no u nastavku pravi potop - za Real su pogađali Vinicius (2), Benzema (2) i Eder Militao.

Tako je prvak Evrope jednom nogom u četvrtfinalu, no Eder Militao, defanzivac Real Madrida, oprezan je pred revanš i svjestan da još ništa nije gotovo.

Strijelac trećeg gola za Real Madrid na Anfieldu otkrio je i imena dva igrača za koje smatra da od njih vreba najveća opasnost iz redova Liverpoola.

"Veče u Liverpoolu bilo je jedno od najznačajnijih u mom sportskom životu. Bio je to jedinstven trenutak za mene da tamo pobijedim 5:2 i postignem gol. Međutim, Liverpool ima jako dobar tim i ne želimo da bude iznenađenja u Madridu. 

Oglasi

Mo Salah sada prolazi kroz sjajan trenutak, uvijek je opasan i protiv nas je veoma motivisan. Također, Roberto Firmino ponovo postiže golove, tako da do kraja ovog meča ništa nije odlučeno", istakao je Eder Militao.

Podsjetimo, Liverpool je u posljednjoj utakmici poražen od Bournemoutha na Vitalityju rezultatom 1:0, a upravo je Mo Salah bio tragičar svog tima jer je promašio penal.

Po prvi put se u karijeri egipatskog ofanzivca dogodilo da mu šut s 11 metara ne ode u okvir gola, te je Liverpool nakon 7:0 pobjede protiv Uniteda poražen od fenjeraša. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, utakmica Real Madrida i Liverpoola igra se u srijedu od 21 sat baš kao i meč Napolija i Eintrachta, dok se sutra u istom terminu sastaju Porto i Inter našeg Edina Džeke, te Manchester City i RB Leipzig. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi