Početkom 2020. potpisao za bordo tim

Nekorektna izjava ili istina? Tino Sven Sušić govorio o FK Sarajevo

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac BiH, Tino Sven Sušić, dao je intervju u Hrvatskoj u kojem je dosta negativno govorio o FK Sarajevo.

Sušić se vratio u Hrvatsku, gdje je nekada bio najbolji igrač Hajduka, te je potpisao za Rudeš. Ovaj 31-godišnjak je svojevremeno igrao i za Sarajevo.

"Bio sam i ja tamo ispod svoje razine. Ali, Sarajevo je velik klub, no sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-povrede, dugo su me liječili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako ozdraviti, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić. Izgubio sam godinu dana zbog male povrede lože, tek kad sam došao kod liječnika u Hrvatsku uspio sam se vratiti, oni su me spasili. A obična, mala povreda, ja se godinu dana mučio. To je jedna od tih mojih nesretnih epizoda", rekao je Sušić za Germanijak.hr.

Sušić je igrao u Kubanu u Rusiji, ali je odmah otišao kada je počeo rat. Zadnji njegov klub bio je Tabor iz Sežane, prije nego je odlučio da se vrati u Hrvatsku.

Neizbježna je bila i njegov navodni propali transfer u slavni Inter.

"Uvijek kad se vraćam na to, ljudi misle da se šalim, mnogi se i rugaju. No, da nije bilo tako, ne bih pričao. Ima i na YouTubeu snimka, Mancini i Ausilio koji pričaju o meni. Bilo je izmišljeno nekoliko klubova, recimo, Milan, ali ovo je bilo blizu i konkretno. Ja sam bio prije Brozovića meta Intera, ali to je dokaz koliko su Dinamo i Mamić bili jaki, on je ranije u Inter prodao Kovačića i imao je jak utjecaj. Dok sam ja čekao transfer, bili smo u Puli na pripremama. I izađe u novinama da je Brozović na korak do Intera. Odmah sam zvao i pitao što je to, što se događa i bilo mi je jasno da ništa od Intera".

Iako je u mlađim kategorijama igrao za Belgiju, kasnije je odabrao BiH i bio je dijelom naše reprezentacije koja se prvi i jedini put plasirala na veliko takmičenje, na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"U mlađim kategorijama igrao sam s Courtoisom, bio je i on i De Bruyne, Bachuayi je igrao sa mnom u Standardu. Ali, znate, stric Safet bio je izbornik BiH, dobio sam poziv. A i igrao sam dobro u Hajduku, nije to Hrvatska da ima puno igrača i da je čudo da igrač iz Hajduka i HNL-a bude u reprezentaciji. Uostalom, pogledajte i Hrvatsku, koliko igrača iz HNL-a je sad bilo na Mundijalu. Taj SP u Brazilu je jedno nezaboravno iskustvo, to je najveći uspjeh za nekog igrača u karijeri. Veći uspjeh može biti samo ako i osvojiš SP."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sušić je u Sarajevo stigao kao slobodan igrač u zimu 2020. godine iz austrijskog Hartbega, a u Premijer ligi je odigrao 25 utakmica i postigao je dva gola uz dvije asistencije.

I dok mu je amidža legendarni Safet Sušić, njegov otac Sead također je igrao nogomet i bio dosta uspješan, ali ne kao popularni Pape.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.