Tako to radi Bugarin: Petev vjeruje bh. trenerskom dvojcu koji danas stiže u Ludogorets

Očekuje ih borba za prvaka do samog kraja

Tako to radi Bugarin: Petev vjeruje bh. trenerskom dvojcu koji danas stiže u Ludogorets · Zvanično

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Sarajevo je jučer ponovo razočaralo svoje navijače, ovaj put protiv Veleža, a jučerašnji meč bio je ujedno oproštajni za dvojac iz stručnog štaba bordo kluba.

Naime, Mirza Varešanović će ostati bez trenera golmana Adija Adilovića i video analitičara Admira Kozlića. Sve je već dogovoreno, što je SportSport.ba i najavio prije nekoliko dana, te će Adilović i Kozlić danas put Bugarske gdje će se priključiti nekadašnjem selektoru naše nogometne reprezentacije Ivaylu Petevu.

Petev je prije par dana preuzeo Ludogorets i jučer debitovao 'slatkom' pobjedom.

Odlučio je da u stručni štab dovede Adilovića i Kozlića s kojima je već sarađivao u nogometnoj reprezentaciji naše zemlje. Poziv nisu mogli odbiti, s obzirom na sjajne finansijske uslove, ali i organizaciju kluba kakvu ima Ludogorets koji vodi bitku za prvaka Bugarske.

Adilović će biti trener golmana, dok će Kozlić biti jedan od trenera u stručnom štabu.

Adilović je već dugi niz godina trener golmana u FK Sarajevo, te je njegov odlazak sigurno veliki udarac za FK Sarajevo koje ove sezone 'drži' sredinu tabele.

Oglasi

Kozlić je pored FK Sarajevo radio i u Slovačkoj, te NK Čelik, FK Olimpik, SV Kapfenberg...

U okviru 23. kola bugarske Parva lige Petevov Ludogorets je jučer dočekao kao veliki favorit Cherno More, te do pobjede stigao rezultatom 3:2.

Petev predstavljen: Znam koliko mogu, dozvolite mi da radim i rezultati će  doći - SportSport.ba

Već nakon osam minuta igre gosti su poveli. Fernandez je asistirao, a Isa pogodio za prednost gostujućeg tima.

Nije se dugo čekali na odgovor Ludogoretsa. Igrala se dvadeseta minuta kada je Despodov postigao pogodak na asistenciju Igora Thiaga.

Oglasi

Fernandez ponovo asistent, a Isa ponovo strijelac u 34. minuti i gosti na poluvrijeme odlaze s prednošću od 1:2.

Ipak, Kiril Despodov se potrudio da Ivaylo Petev bude sretan nakon svoje prve utakmice po povratku na klupu Ludogoretsa.

Prvo je bugarski fudbaler postigao gol za 2:2 u 75. minuti iz penala, da bi u prvoj minuti nadoknade zatresao mrežu gostiju za sva tri boda.

Uveliko su gosti domaćinima olakšali posao u 72. minuti kada je drugi žuti karton dobio Panayotov.

Petev je mnogo cijenjen u Bugarskoj i zaista zaslužuje sve pohvale i u bh. sportskog javnosti kada je pozvao na 'novi posao' Adilovića i Kozlića.

Bh. treneri vrlo rijetko odlučuju da povedu sa sobom kolege iz naše zemlje, no Bugarin je pokazao drugačiju stranu i mnogima održao lekciju po ovom pitanju. Ostao je dosljedan timu ljudi sa kojima je radio i nije ni čudo što ga javnost u našoj zemlji itekako poštuje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U našu zemlju uvijek može doći čista obraza i sa osmijehom, za razliku od mnogih... Mnogih trenera koji su vrlo često 'puni' priče o Bosni i Hercegovini, patriorizmu, podršci kolegama trenerima, a na djelima je priča potpuno drugačija.

Ivaylo, veliko bravo!

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Pa kako ovo ****o bira golmane brzo će se vratit.... Smrad zenički.... Sjeme ti se zatrlo **** te otac mafijaski
0 0
GuiliDamou
Skrechesh s cilyane teme kao i obichno… P.S evo Petev kazhe da che gledat da isposhtuye rok koji si postavio!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi