Dvojac napustio FK Sarajevo, vraća se Hodžić?

Očekuje ih borba za prvaka u Bugarskoj

Dvojac napustio FK Sarajevo, vraća se Hodžić?

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
FK Sarajevo potvrdio je putem zvanične stranice odlazak trenerskog dvojca.

Kako je SportSport.ba i najavio uoči vječitog derbija Sarajeva i Željezničara, Adi Adilović i Admir Kozlić karijeru će nastaviti u bugarskom Ludogoretsu. Tamo odlaze na poziv bivšeg selektora naše reprezentacije Ivayla Peteva sa kojima su sarađivali upravo u reprezentaciji.

Petev je prije par dana preuzeo Ludogorets te u stručni štab pozvao Adilovića i Kozlića.

Isti su to i prihvatili.

Adi Adilović i Admir Kozlić nisu više dio stručnog štaba FK Sarajevo.

Oglasi

Adi Adilović od jula 2018. godine obnašao je funkciju trenera golmana bordo tima. Tokom svog boravka na Koševu uspješno je afirmisao prelazak golmana Akademije FK Sarajevo u seniorski fudbal. Bio je dio tima koji je osvojio dvije šampionske titule, te dva Kupa BiH.

Našem Adiju zahvaljujemo se na predanom radu i želimo mu puno sreće u nastavku karijere 🤞

Admir Kozlić bio je član stručnog štaba od decembra 2022. godine. Kao video analitičar će se priključiti timu PFC Ludogorets zajedno sa Adilovićem, koji predvodi bivši selektor Ivaylo Petev, sa kojim su ranije sarađivali u reprezentaciji BiH. Sretno Kozla“, stoji u objavi FK Sarajevo.

Bordo klub je tako u tijeku sezone ostao bez dva trenera, što će svakako biti problem za šefa struke Mirzu Varešanovića. Na Koševo bi se mogao vratiti Ibro Hodžić, koji bi tako naslijedio Adilovića.

I sam Varešanović je na meti kritika, a plasman u Evropu čini se kao gotovo nemoguća misija za FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo dočekuje HŠK Posušje za vikend, a trenutno je na šestom mjestu sa 29 osvojenih bodova. Posušje je sedmoplasirano, a gdje će biti odigran meč, nije još uvijek poznato.

Kada su u pitanju Petev, Adilović i Kozlić, oni će se u Bugarskoj boriti za prvaka, s obzirom da je Ludogorets trenutno na drugom mjestu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
tako rade u dobro organiziranom klubu, tako pišu pristrasni novinari, a ovako jedan ozbiljan i nepristrasan novinar komentira situaciju u tom klubu: :Kada je Vincent Tan u decembru 2013. godine postao prvi ozbiljniji investitor u bh. fudbal, Zrinjski je na kontu imao dvije premijerligaške titule, a Sarajevo jednu. Zrinjski je danas na putu prema osmoj i gotovo je izvjesno da će je rutinski osvojiti, a Sarajevo ima četiri. Navijači su tada maštali o dominaciji domaćim fudbalom, o tome da će postati nalik na jednog hrvatskog velikana. Želja im se tek dopola ostvarila, jer Sarajevo zaista sve više liči na jednog hrvatskog velikana. Samo je u pitanju Hajduk, a ne Dinamo. Za to vrijeme dobila je i Premijer liga BiH svoju light verziju Dinama. Zove se Zrinjski.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi