Europa liga ulazi u samu završnicu

Penal drama na Emiratima zasjesnila Goncalvesov lob sa 50 metara

Admin Čaušević

Poznati su svi četvrtfinalisti Europa lige, a posljednji učesnik odlučen je izvođenjem penala na susretu između Arsenala i Sportinga. Na kraju je uspješniji bio portugalski tim.

Nakon 2:2 u Lisabonu činilo se da Arsenal neće imati većih problema da izbori prolazak dalje, ali su se popularni Lavovi još jednom pokazali kao jako žival protivnik.

U 19. minuti Xhaka je zabio gol za vodstvo Topnika i to je bilo sve od lidera Premiershipa u prvom poluvremenu i niko nije slutio na dramu koja će uslijediti.

Za dramu se pobrinuo Goncalves koji je u 62. minuti praktično sa centra lobova Ramsdalea, bio je to zaista nevjerovatan gol.

Poslije toga su uslijedili produžeci gdje je Arsenal imao više od igre, Trossard je u 98. minuti imao sjajnu šansu, ali je pogodio stativu. 

U drugom produžetku briljirao je golman gostiju Adan koji je odbranio nekoliko opasnih šuteva. Pred sami finiš sudija Lahoz je isključio igrača Sportinga, Ugartea. Poslije 120 minuta bilo je 1:1.

Prve dvije serije penala donijeli su pogotke na obje strane. U trećoj seriji izvođači ponovo precizni. Ramsdale je bio blizu odbrane, a baš kao i Adan. 

Čevrta serija je donijela gol Sportigna, a Adan je odlično odbranio udarac Martinellija. U petoj seriji Nuno Santos je zabio i odveo Sporting dalje. 

Amer Gojak i Eldar Ćivić su igrali u porazu Ferenvcaroša od Bayer Levekerusena sa 0:2, dok je Adnan Kovačević bio na klupi. Apotekari su prošli dalje sa ukupnih 4:0.

Evropski put okončan je za Union Berlin koji je iznenađujuće ubjedljivo poražen od druge senzacije Evropa lige. Belgijski Royale Union je sa visokih 3:0 pobijedio njemačkog predstavnika.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Duel na Anoeti između Real Sociedada i Vučice je okončan bez golova. Domaćin je i drugom poluvremenu imao nekoliko ozbiljnih šansi, dok se Vučica znalački branila i na kraju prošla dalje zahvaljujući 2:0 iz prvog duela.

Ranije su plasman u četvrtfinale Europa lige izborili Manchester United, Sevilla, Juventus i Feyenoord. Žrijeb parova je u petak od 13 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.