Veliki sat sa kojim igrači Arsenala slave pobjedu nad Fulhamom krije nevjerovatnu priču

Sada je jasno sve

Veliki sat sa kojim igrači Arsenala slave pobjedu nad Fulhamom krije nevjerovatnu priču

E. Škorić
Teme:

Prvotimci Arsenala slikali su se u svlačionici nakon velike pobjede od 3:0 nad Fulhamom u nedjelju s ogromnim satom, a stiglo je i objašnjenje zbog čega su se odlučili na ovaj neobičan potez.

Na fotografiji je ekipa Arsenala izgledala vrlo sretno, no u fokusu je bio ogroman sat koji je mnoge zbunio.

U rukama Gunnersi su držali repliku kultnog sata koji se nalazi iznad Clock Enda na stadionu Emirates. Navijači su bili zbunjeni, pokušavali su da odgonentnu šta on predstavlja, a mnogi su pokušavali da kroz brojkeve 11 i 2, na kojima su usmjerene kazaljke na satu, donesu neke zaključke.

Ipak, nema tu nikakvih "tajnih poruka". Navodno je sve to dio inovativnog šireg plana unutar ekipe Topnika kako bi gostujuće svlačionice više sličile na Arsenalovu sa njihovog stadiona.

Uz repliku sata nalaze se i zidne naljepnice Arsenalovog grba i poster službene fotografije momčadi, koji su također postavljeni na zidove gostujuće svlačionice na Craven Cottageu.

U suštini, igrači Arsenala su učinili da se na stadionu Fulhama osjećaju kao kod kuće. Prilagodili su sebi ambijent, a čini seda ova simpatična ideja daje rezultate.

Oglasi

Sam sat ima simboličan značaj u Arsenalovoj povijesti i krasio je bivši teren kluba Highburyja više od 70 godina. Godine 2010. veća replika kultnog sata postavljena je na stadionu Emirates, a original se nalazio izvan stadiona.

Arsenal je ostao pet bodova ispred Manchester Cityja zahvaljujući golovima Gabriela, Gabriela Martinellija i Martina Odegaarda.

Navijači Arsenala sada su optimističniji da bi njihova ekipa mogla osvojiti Premier ligu po prvi put od 2004. godine. Kako se sezona bliži kraju, sve je manje onih koji su smatrali da je prosto nemoguće da na kraju Topnici budu prvaci pored ekipa kao što su Manchester City ili Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo 11 utakmica ostalo je do kraja za nogometaše Arsenala, a imaju pristojnu prednost, ali ipak treba imati na umu da se bliži veliki derbi i njihovo gostovanje kod drugoplasiranog Manchester Cityja na Etihadu. Nedavno je City slavio na Emiratesu i naravno tim Pepa Guardiole još uvijek nije odustao od naslova.

Posebnu utakmicu u nedjelju na Cottageu odigrao je Leandro Trossard, koji je doveden u januaru iz Brightona. On je ispisao historiju Premier lige, upisavši tri asistencije u prvom poluvremenu. Arsenal je u sjajnoj formi, ali drugačije ne bi mogao da ostane lider na tabeli jer City vreba svaki kiks.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
I manchester united je ponio gajbu 7 upa u liverpool .. žgaravica ih ubila od sode
0 0
user1678193389
Jjaoo NEVJEROVATNE PRICE AH AH Idi yebem vam naslov samo nas lozite
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi