Leandro Trossard u prvom poluvremenu meča Fulhama i Arsenala ispisao historiju Premier lige

Briljirao je

Leandro Trossard u prvom poluvremenu meča Fulhama i Arsenala ispisao historiju Premier lige

E. Škorić

Belgijski reprezentativac igra meč za pamćenje i na njegovim krilima Arsenal na gostovanju kod Fulhama vodi sa 3:0 u prvih 45 minuta.

Arsenal nema pravo na kiks u malom londonskom derbiju, pošto Manchester City to itekako zna da iskoristi. Ali, kako sada stvari stoje, Arsenal će opet na +5 rivalu iz Manchestera.

Sjajno su Topnici odigrali 45 minuta na Craven Cottageu. Jedan im je gol poništen zbog ofsajda, ali je u 21. minuti Gabriel glavom pogodio nakon sjajnog ubačaja Trossarda.

Trossard je u 26. minuti ponovo ubacio, a ovaj put Martinelli pogodio, da bi Belgijac i u nadoknadi prvog dijela udijelio asistenciju za Martina Odegaarda, koji je, vjerujemo, riješio pitanje pobjednika.

Trossard je postao prvi igrač u historiji Premier lige koji je u jednom poluvremenu upisao hat-trick asistencije na gostujućoj utakmici.

Reprezentativac Belgije je u Engleskoj od 2019. godine. Stigao je u Brighton iz Genka i pokazao se kao sjajan potez uprave ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodajmo da je Arsenal prvi tim koji ove sezone ima trojicu igrača sa 10 i više golova u sezoni. Odegaard i Martinelli su se pridružili Saki današnjim golovima. Svi sada imaju po 10.

Pravo čudo bi trebalo da se dogodi da Arsenal ispusti bodove kod Fulhama, koji danas nije na svom nivou, a Arsenal nastavlja da "grize" za svaku loptu i da juriša prema dugo očekivanoj tituli.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joker_xD
Martinelli 12* ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti