Već se priključio klubu sa Koševa

Prije par dana stigao u FK Sarajevo, bivši klub zatim 'penzionisao' njegov dres

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Nakon odlaska trenera golmana Adija Adilovića u bugarski Ludogorets, u FK Sarajevo su brzo pronašli njegovu zamjenu. Radi se o Ibri Hodžiću koji je bio član bordo kluba, a posljednji angažman imao je u FK Unis Vogošća.

Iz FK Sarajevo su potvrdili dolazak Hodžića, a treba istaći da je Unis, član Druge lige Centar, odmah povukao zanimljiv potez.

Naime, Unis je penzionisao broj 25, koji više neće biti moguće koristiti.

“Odlaskom Ibre Hodžića u redove FK Sarajevo, Upravni odbor našeg tima odlučio je penzionisati broj 25!

Na ovaj način želimo se zahvaliti našem Ibri na svemu što je uradio za naš i njegov Unis“, stoji u objavi FK Unis.

Hodžić je u golmanskoj karijeri bio član FK Sarajevo, ali i FK Famos, te Bosna Union i FK Olimpik.

Sada ga očekuje novi izazovi i sigurno mnogo posla. Sarajevo igra očajno ove sezone, stručni štab i rukovodstvo su na udaru navijača, a u ponedjeljak ih očekuje duel sa HŠK Posušje u Doboju kod Kaknja od 13 sati.

“Ibro Hodžić je u Unisu bio više od običnog golmana. Ibro Hodžić je u Unisu bio vođa, bio je srce i duša našeg tima i njegov odlazak je možda i nenadoknadiv!

Međutim, kada se pojavila prilika da se ponovo vrati na svoje Koševo, bili smo sretni, skoro kao i on, jer znamo kolika je njegova ljubav prema bordo timu.

Ni njegova ljubav prema Unisu nije upitna, naprotiv, pa su mu naša vrata uvijek i zauvijek otvorena.

Sretno Ibro, nedostajat ćeš nam, više nego što to možes i zamisliti, ali tvoji drugovi, tvoji suigrači, tvoji suborci iz Unisa, žele ti mnogo sreće u svim novim izazovima“, kazali su iz Unisa.

Unis je član Druge lige Centar i zauzima trenutno desetu poziciju.

Novi šef struke je dobro poznato ime sa premijerligaških terena, a radi se o Nerminu Jamaku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio sezone Unis je otvorio pobjedom nad Azotom 3:1.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.