Nekorektna izjava ili istina? Tino Sven Sušić govorio o FK Sarajevo

Početkom 2020. potpisao za bordo tim

Nekorektna izjava ili istina? Tino Sven Sušić govorio o FK Sarajevo

E. Škorić

Nekadašnji reprezentativac BiH, Tino Sven Sušić, dao je intervju u Hrvatskoj u kojem je dosta negativno govorio o FK Sarajevo.

Sušić se vratio u Hrvatsku, gdje je nekada bio najbolji igrač Hajduka, te je potpisao za Rudeš. Ovaj 31-godišnjak je svojevremeno igrao i za Sarajevo.

"Bio sam i ja tamo ispod svoje razine. Ali, Sarajevo je velik klub, no sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-povrede, dugo su me liječili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako ozdraviti, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić. Izgubio sam godinu dana zbog male povrede lože, tek kad sam došao kod liječnika u Hrvatsku uspio sam se vratiti, oni su me spasili. A obična, mala povreda, ja se godinu dana mučio. To je jedna od tih mojih nesretnih epizoda", rekao je Sušić za Germanijak.hr.

Sušić je igrao u Kubanu u Rusiji, ali je odmah otišao kada je počeo rat. Zadnji njegov klub bio je Tabor iz Sežane, prije nego je odlučio da se vrati u Hrvatsku.

Neizbježna je bila i njegov navodni propali transfer u slavni Inter.

"Uvijek kad se vraćam na to, ljudi misle da se šalim, mnogi se i rugaju. No, da nije bilo tako, ne bih pričao. Ima i na YouTubeu snimka, Mancini i Ausilio koji pričaju o meni. Bilo je izmišljeno nekoliko klubova, recimo, Milan, ali ovo je bilo blizu i konkretno. Ja sam bio prije Brozovića meta Intera, ali to je dokaz koliko su Dinamo i Mamić bili jaki, on je ranije u Inter prodao Kovačića i imao je jak utjecaj. Dok sam ja čekao transfer, bili smo u Puli na pripremama. I izađe u novinama da je Brozović na korak do Intera. Odmah sam zvao i pitao što je to, što se događa i bilo mi je jasno da ništa od Intera".

Iako je u mlađim kategorijama igrao za Belgiju, kasnije je odabrao BiH i bio je dijelom naše reprezentacije koja se prvi i jedini put plasirala na veliko takmičenje, na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"U mlađim kategorijama igrao sam s Courtoisom, bio je i on i De Bruyne, Bachuayi je igrao sa mnom u Standardu. Ali, znate, stric Safet bio je izbornik BiH, dobio sam poziv. A i igrao sam dobro u Hajduku, nije to Hrvatska da ima puno igrača i da je čudo da igrač iz Hajduka i HNL-a bude u reprezentaciji. Uostalom, pogledajte i Hrvatsku, koliko igrača iz HNL-a je sad bilo na Mundijalu. Taj SP u Brazilu je jedno nezaboravno iskustvo, to je najveći uspjeh za nekog igrača u karijeri. Veći uspjeh može biti samo ako i osvojiš SP."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sušić je u Sarajevo stigao kao slobodan igrač u zimu 2020. godine iz austrijskog Hartbega, a u Premijer ligi je odigrao 25 utakmica i postigao je dva gola uz dvije asistencije.

I dok mu je amidža legendarni Safet Sušić, njegov otac Sead također je igrao nogomet i bio dosta uspješan, ali ne kao popularni Pape.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
E jesi i igračina u p.m.
7 0
nakopitam
Vjerujem da je istina ali nije ispricao sve do kraja. Koliko je uzeo para i sa kim ih je podijelio?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi