Sa bijele tačke

Tottenham prerano upisao pobjedu: Ward Prowse duboko u sudijskoj nadoknadi doni bod Southamptonu

Esmer Oštraković

Odigrane su četiri utakmice u okviru 28. kola Premiershipa, a favoriti su uglavnom bili sigurni.

Aston Villa je u uvodu utakmice bila favorit na svom terenu protiv Bournemoutha, a na kraju su ostvarili sigurnu pobjedu od 3:0.

Vodeći gol viđen je u 7. minuti utakmice kada je Douglas Luiz zatresao mrežu gostujućeg golmana nakon asistencije Baileya.

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola, a prvi je postigao Ramsey u 80. minuti, te je tako riješio pitanje pobjednika. Pobjedu je u 89. minuti potvrdio Buendia.

Tottenham je prosuo bodove na gostovanju kod Southamotona. Prvi gol na ovoj utakmici viđen je u prvoj minuti sudijske nadoknade. Porro je pogodio za 1:0 nakon asistencije Sona.

Adams je na otvaranju drugog poluvremena postigao gol za 1:1 i vratio je stvari na početak, ali neriješeno je bilo do 65. minute.

Tada je gol za novo vodstvo postigao Kane, a deset minuta kasnije gol za 3:1 postigao je Perišić nakon asistencije Romera.

Domaća ekipa uspjela je u 77. minuti smanjiti na 2:3 preko Walcotta, a prava drama odigrana je u završnici. U posljednjim sekundama utakmice dosuđen je penal za domaću ekipu. Ward Prowse je golom duboko u sudijskoj nadoknadi donio veliki bod Southamptonu.

Sjajnu utakmicu odigrali su Wolverhampton i Leeds, a gosti su na kraju slavili sa 4:2. Iako su imali vodstvo od 3:0 na kraju su morali strepiti.

Nakon prvog poluvremena bilo je 1:0 za Leeds, a strijelac je bio Harrison. Na samom otvaranju drugog poluvremena novi gol i vodstvo od 2:0. Strijelac je bio Ayling.

U 62. minuti bilo je 3:0 nakon pto je Kristensen koji je samo minut ranije ušao u igru matirao domaćeg golmana.

Tri minute kasnije Jonyy smanjuje na 3:1, a u 73. minuti gol za 3:2 postigao je Cunha. Ipak do boda domaća ekipa nije mogla. Rodrigo je zapečatio utakmicu golom u 97. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica između Brentforda i Leicestera završena je bez pobjednika. Domaća ekipa imala je vodstvo od 32. minute kada je Jensen postigao gol.

Ipak u drugom poluvremenu Barnes je u 52. minuti postigao gol i tako donio bod svojoj ekipi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.